Katso tästä jokaisen Pirkanmaan aluevaltuutetun sidonnaisuudet – Valtuustossa saattaa kyteä jääviyspommi: ”Kotiinpäin vetämistä ei voida hyväksyä”

Pirkanmaan uudessa aluevaltuustossa on paljon kokeneita poliitikkoja, joista moni toimii päättäjänä myös kunnissa ja eduskunnassa. Sote-alan ammattilaiset voivat aluevaltuutettuna rakentaa tulevaa työpaikkaansa tai tarjota yrittäjänä palveluita hyvinvointialueelle. Selvitimme jokaisen aluevaltuutetun sidonnaisuudet ja esteellisyyden pelisäännöt. Kaksoisroolit herättävät kysymyksiä päätöksenteon puolueettomuudesta.

Kokoomuksen Marko Jarva (vasemmalla), Anitta Korpio (kok.), Jouni Sirén (vas.) ja Hanna Laine (sd.) ovat Pirkanmaan uusia aluevaltuutettuja. Heistä vain Korpio ei ole aiemmin ollut mukana politiikassa.

27.2. 6:30

Aamulehti

Pirkanmaan aluevaltuustoon on valittu kokeneita poliitikkoja, joista moni istuu kolmellakin pallilla: aluevaltuutettuna, kuntapäättäjänä ja kansanedustajana.

Aluevaltuuston 79 jäsenestä kansanedustajia ovat Ilmari Nurminen (sd.), Jari Kinnunen (kok.), Sofia Vikman (kok.), Veijo Niemi (ps.), Veikko Vallin (ps.), Iiris Suomela (vihr.), Sari Tanus (kd.) ja Anna Kontula (vas.). Budjettivallan käyttäjinä kansanedustajat päättävät hyvinvointialueiden rahoituksesta eduskunnassa. Näistä kahdeksasta kansanedustajasta kaikki paitsi Kontula vaikuttavat myös kotikuntansa valtuustossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut