Yksi loukkaantui vakavasti onnettomuudessa Kangasalla tiellä 12, osallisina henkilöauto ja raskas ajoneuvo – tämä tapahtuneesta tiedetään nyt

Tiellä 12 sattui vakava liikenneonnettomuus keskiviikkona puoliltapäivin. Tie oli tapahtuneen vuoksi suljettuna liikenteeltä noin kolme tuntia.

23.2. 12:21 | Päivitetty 23.2. 17:02

Aamulehti

Yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Lahdentiellä eli tiellä 12 Kangasalla keskiviikkona. Pelastuslaitos sai tiedon kahden ajoneuvon onnettomuudesta kello 12.03.

Sisä-Suomen poliisin mukaan osallisina olivat täysperävaunuyhdistelmä ja henkilöauto. Rikoskomisario Tuomas Korhonen kertoi kello 15 aikaan Aamulehdelle, että alustavien tutkimusten mukaan tapahtumien kulku on selvinnyt.

”Toistaiseksi tuntemattomasta syystä Tampereen suunnasta tullut henkilöauto on ajautunut vastaantulevan liikenteen kaistalle ja törmännyt Kangasalan tai Lahden suunnasta tulleen täysperävaunuyhdistelmän keulaan. Henkilöauton kuljettaja on loukkaantunut vakavasti”, Korhonen sanoo.

Päivystävä palomestari Risto Salonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi aiemmin, että onnettomuudessa on loukkaantunut yksi ihminen. ”Autoimme hänet ulos henkilöautosta ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.”

Yhdistelmän kuljettaja ei Korhosen mukaan tarvinnut sairaalahoitoa.

Tie oli yli kolme tuntia suljettuna onnettomuuden vuoksi. Liikenne palautui normaaliksi kello 15 jälkeen iltapäivällä.

Nopeusrajoitus 100

Törmäyksen sattuessa ajoneuvoissa oli ainoastaan kuljettajat. Onnettomuus sattui noin 1,5 kilometriä Kangasalantien rampista Kangasalan suuntaan.

Yhdistelmän kuljettajaa on alustavasti puhutettu. Hän on Korhosen mukaan kertonut tapahtumista kuten yllä on kuvattu. Henkilöauton kuljettajan voinnista Korhosella ei ollut tarkempaa tietoa keskiviikkona iltapäivällä.

Onnettomuuden aikaan oli normaali talvikeli. Tien pinnalla on ollut onnettomuuden kohdalla jonkun verran jäätä. Nopeusrajoitus alueella on sata kilometriä tunnissa. Ajoneuvojen nopeuksista ei toistaiseksi ollut tietoa.

Korhonen kertoo, että asian tutkinta jatkuu. Alustavasti tutkintanimikkeenä on liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja siitä epäillään henkilöauton kuljettajaa. Tutkintanimike voi vielä tutkinnan edetessä muuttua.

Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan kolari vaikuttaa liikenteeseen kuvassa vaalean punaisella viivalla näkyvällä alueella.

Lahdentiellä Kangasalla sattui vakava onnettomuus puoliltapäivin keskiviikkona 22. helmikuuta. Paikalla on pelastuslaitoksen ja poliisin yksilöitä. Lahdentie on suljettu liikenteeltä.

Lahdentie on suljettu liikenteeltä ja liikenne ohjataan kiertotielle Kangasalantielle. Liikenne Suoraman rampin kohdalla on ruuhkautunut.

Tie oli tunteja suljettu

Salonen kertoi alkuiltapäivästä poliisin tutkivan tilannetta ja onnettomuuden syytä. ”Odottelemme onnettomuusautoille hinausapua ja sitten pelastuksen porukka vielä puhdistaa tietä”, Salonen kertoi ennen hieman kello 14.

Liikenne Lahdentiellä oli suljettu kokonaan Lentolan ja Rantakoiviston liittymien väliltä noin kolmen tunnin ajan. Tieliikennekeskus ilmoitti kello 15.13, että tilanne on ohi ja liikenne on palautumassa normaaliksi.

Poliisi ja pelastuslaitos ohjasivat liikennettä, joka ohjatttiin kiertotielle. Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan liikenne ohjattiin kulkemaan Kangasalantien kautta.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 12.03. Tieliikennekeskus arvioi pian hälytyksen tultua, että tie pysyy suljettuna 1–3 tuntia.

Mitä tapahtumien kulusta tiedetään tähän mennessä? ”Poliisi tutkii asiaa. En osaa sanoa, mitä siellä on tapahtunut tai miksi onnettomuus on sattunut”, Salonen sanoi aiemmin alkuiltapäivästä.

Lahdentiellä Kangasalla tapahtui keskiviikkona 23. helmikuuta henkilöauton ja raskaan ajoneuvon nokkakolari. Poliisi kuvailee onnettomuutta vakavaksi.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Kuljettajan lisäksi autossa ei ollut muita.

Onnettomuus ruuhkautti liikennettä Suoraman rampilla tiistaina iltapäivällä.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut