Suosittua kahvilaa uhkaa sulkeminen Ylöjärvellä, sillä työntekijää ei löydy: ”En olisi ikinä uskonut” – Ravintola-alalta poistunut koronan takia ainakin 10 000 työntekijää

Pula ravintola-alan osaajista näkyy nyt Ylöjärvellä sijaitsevassa ravintola Vanhassa Räikässä, jonka yrittäjä Johanna Koivu joutui irtisanomaan sopimuksensa kaupungin kanssa, sillä ei ole yrityksistä huolimatta löytänyt työntekijää. Tällä hetkellä Koivu joutuu tekemään kohtuuttoman pitkiä työpäiviä: ”Emme voi puolisoni kanssa olla täällä enää koko ajan, sillä meillä on kaksi pientä lasta.”

Vanhan Räikän yrittäjä Johanna Koivu tekee pitkää päivää. Koivu kertoo, että hän on joutunut irtisanomaan sopimuksensa kaupungin kanssa, kska hän ei ole löytänyt työntekijää. Koivu toivoo, että työntekijä löytyisi, jotta hän voisi jatkaa yrittäjänä lounaskahvilassa, jossa hän on viihtynyt hyvin.

21.2.2022 6:30

Aamulehti, Ylöjärvi

Ravintola-alaa kurittava työvoimapula näkyy monien yrittäjien arjessa venyvinä työpäivinä ja loputtomana työputkena. Osa on joutunut lyhentämään aukioloaikoja tai supistamaan toimintaa.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön Maran mukaan ravintola-alalta on koronapandemian aikana poistunut ainakin 10 000 työntekijää, mutta määrä voi olla myös huomattavasti suurempi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut