Pirkanmaasta on tullut Suomen puolustusteollisuuden keskus – Tuhansia osaajia ja yli 70 alan yritystä: ”Ura­mahdollisuudet ovat täällä hyvät”

Vuosikymmenten aikana Pirkanmaalle on syntynyt Suomen suurin puolustusteollisuuden keskittymä. Syyt ovat strategisia ja operatiivisia. Kokosimme pitkän listan Pirkanmaalla toimivia puolustusteollisuuden yrityksiä ja selvitimme, millaiset näkymät alalla nyt on. Hävittäjäkauppa tarjoaa valtavat mahdollisuudet teolliseen yhteistyöhön. Pirkkalassa sijaitseva FY-Composites oy valmistaa muun muassa taistelukypäriä Puolustusvoimille.

Pirkkalalaisen FY-Composites oy:n toimitusjohtaja Mika Räty esittelee uuden sukupolven taistelukypärää, joka ei ole enää vain kypärä, vaan eräänlainen järjestelmäalusta.

13.3.2022 6:00

Aamulehti

Pirkkalassa sijaitsevan Satakunnan lennoston varussotilaat ovat tuttu näky Pirkanmaalla. Myös Ilmavoimien kalusto näkyy ja kuuluu maakunnassa.

Kun raapaistaan pintaa syvemmälle, Pirkanmaalta löytyy puolustusalan keskittymä. Puolustusalaan jollakin tapaa liittyviä yrityksiä on Pirkanmaalla yli 70. Tämä käy ilmi Business Tampereen ohjelmajohtaja Petri Nykäsen laskelmista. Nykänen toimii myös Pirkanmaan turvallisuusklusterin vetäjänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut