Ilouutinen passia hakevalle: Tampereen pääpoliisiaseman jonot ovat lyhentyneet - Pirkanmaa - Aamulehti

Ilouutinen passia hakeville: jono ei ulotu Tampereella enää ulos asti – Ajanvarauksella voi joutua Pirkanmaalla odottamaan aikaa maaliskuuhun asti

Tampereen pääpoliisiasemalla oli saatavilla perjantaina iltapäivällä aikoja Tampereen pääpoliisiasemalle ensi viikollekin. Kaikkialla Pirkanmaalla tilanne ei ole näin hyvä.

Joulun jälkeen lupapisteen jonoja ei ole enää näkynyt Hatanpään valtatielle Tampereella.

14.1. 17:38

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluyksikön johtaja Hannele Koskela kertoo, että passien ja henkilökorttien hakijoiden määrät ovat tasaantuneet Tampereella.

”Enää ei ole ollut ulos asti jonoja. Syksyllä ja ennen joulua oli pitkiä jonoja.”

Pirkanmaalla poliisin lupapisteissä on mahdollista asioida ilman ajanvarausta jonottamalla 2–3 tuntia päivittäin.

”Jos käy huono tuuri, niin joutuu odottamaan pidempään. Ajanvaraus on se, mitä suosittelen.”

Ajanvarauksella oli saatavilla perjantaina iltapäivällä aikoja Tampereen pääpoliisiasemalle ensi viikollekin. Kaikkialla Pirkanmaalla tilanne ei passia hakevan kannalta ole yhtä hyvä. Esimerkiksi Kangasalan ja Valkeakosken poliisiasemilla ruuhka on niin kova, että ensimmäiset vapaat ajat ovat maaliskuulla asti.

”Toki passin ja henkilökortin hakeminen kannattaa aloittaa sähköiseltä puolelta verkosta, jos se on mahdollista. Jos täytyy käydä poliisiasemalla, niin sitten varaa ajan”, Koskela kertoo.

Joissakin tapauksissa passin hakeminen onnistuu sähköisesti kokonaan ilman poliisin lupapisteessä käymistä. Tämän ehtoja ovat muun muassa, että olet käynyt antamassa sormenjälkesi passi- tai henkilökorttihakemusta varten enintään 6 vuotta sitten, nimesi ei ole vaihtunut ja lupavirkailija pystyy toteamaan, että uudessa sähköiseen järjestelmään lataamassasi kuvassa on sama henkilö kuin edellisessä passissasi.

Sähköisesti jätetty hakemus käsitellään noin viikossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut