Kuinka moni äänesti aluevaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä? - Pirkanmaa - Aamulehti

Aluevaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä oli Pirkanmaalla vilkkaampi kuin kuntavaaleissa

4,2 prosenttia pirkanmaalaisista äänesti aluevaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Pirkanmaan hyvinvointialueella annettiin noin 18 000 ennakkoääntä.

Vaalitoimitsija Mari Törmänen kertoi, että Tampereella Metso-kirjastossa kävi väkeä äänestämässä heti aamuyhdeksästä lähtien, kun kirjasto avattiin.

12.1. 21:16

Aamulehti

Keskiviikko 12. tammikuuta oli aluevaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä. Pirkanmaan hyvinvointialueen äänioikeutetuista 4,2 prosenttia eli 17 879 henkilöä kävi äänestämässä. Tiedot julkaisi oikeusministeriön vaalien tieto- ja tulospalvelu.

Pirkanmaalaiset olivat nyt aktiivisempia kuin kuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Silloin äänioikeuttaan käytti 2,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Kevään kuntavaaleissa koko maassa ennakkoon äänesti 33,1 prosenttia. Pirkanmaalla kuntavaalien kuuden ennakkoäänestyspäivän aikana äänesti 55 995 henkeä, joka oli 13,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Lue lisää: Missä voi äänestää ennakkoon? Listasimme Pirkanmaan kaikki aluevaalien ennakko­äänestyspaikat ja niiden aukioloajat – Katso oman kuntasi tiedot

Etelä-Savossa äänestettiin ahkerasti

Pirkanmaalaiset olivat muita suomalaisia aktiivisempia. Koko maassa ensimmäisen päivän äänestysaktiivisuus oli 3,7 prosenttia, ja äänioikeuttaan käytti 146 024 henkeä.

Vilkkaimmin ennakkoon on äänestetty Etelä-Savossa, jossa äänestäneiden osuus nousi 4,8 prosenttiin. Vaisuimmin äänestys lähti käyntiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, jossa äänestäneiden osuus jäi 2,9 prosenttiin.

Yli neljän prosentin päästiin Etelä-Savon lisäksi Itä-Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueilla.

Sen sijaan häntäpäähän, kolmen prosentin pintaan jäivät esimerkiksi Keski- ja Länsi-Uudenmaan sekä Pohjanmaan hyvinvointialueet.

Koko maassa aluevaaleissa äänioikeutettuja on 3 927 728.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut