Akaan kaupunki tarjoaa apua Toijala Worksin tulipalon jälkeen - Pirkanmaa - Aamulehti

Toijala Worksin tuhoisa tulipalo vaikuttaa ainakin sadan ihmisen työhön Akaassa – Kaupunki tarjoaa kriisiapua ja selvittää väliaikaisia tiloja

Ison työnantajan vastoinkäyminen on kolaus koko Akaan kaupungille. Kaupunginjohtaja Antti Peltola toteaa, että tulipalo oli ikävä aloitus vuodelle.

Akaan kaupunki auttaa monin tavoin ratkaisujen löytämisessä Toijala Worksin tuhoisan tulipalon jälkeen. Aamulehti kuvasi Akaan kaupunginjohtajan Antti Peltolan vuoden 2019 alussa.

12.1. 13:58

Aamulehti

Puolitoista vuorokautta roihunnut tulipalo tuhosi suurimman osan Toijala Worksin isosta teollisuushallista Akaan Toijalassa. Palo alkoi maanantai-iltana ja jälkisammutus jatkuu vielä keskiviikkona.

Ison työnantajan vastoinkäyminen on kolaus koko Akaan kaupungille.

Akaan kaupunki kertoi tiistaina iltapäivällä Twitterissä, että kaupunki ja Toijala Works tekevät tiivistä yhteistyötä ratkaisujen löytämiseksi haastavassa tilanteessa.

Tviitissä kerrotaan myös, että kuntalaisille on tarjolla kriisiapua terveyskeskuksessa.

”Tämä on ollut ikävä aloitus vuodelle. Toijala Works on meille todella merkittävä yritys, Akaan suurin yksityinen työnantaja”, Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola toteaa.

Toijala Works on koneenrakennukseen erikoistunut metallialan yritys.

”Yrityksessä työskentelee yli 200 työntekijää, joista iso osa asuu Akaassa. Metalliteollisuuden piirissä alihankintaverkostotkin saattavat olla laajat. Eli kyse on todella isosta asiasta koko kaupungille.”

Toijala Worksin toimitusjohtaja Pasi Kannisto arvioi Aamulehdelle tiistai-iltana, että tulipalo vaikuttaa noin sataan yrityksen työntekijöistä ja että tulipalon aiheuttamat tuotantokatkot ovat viikkoja tai kuukausia tuotteesta riippuen.

Lue lisää: Toijala Worksin tulipalossa tuhoutunut kolmannes yrityksen tiloista – Näin toimitusjohtaja kuvaa tunnelmia palon riehuttua jo liki vuorokauden: ”Sellainen henki on, että tästä rakennetaan uusi alku”

Lue lisää: Toijalan teollisuushallilta löytyi keskiviikkona vielä kyteviä pesäkkeitä – Videot ja kuvat näyttävät totaalisen tuhon

Lue lisää: Video ja kuvat: Metallialan yrityksen halli tuhoutuu palossa Akaassa – Toimitusjohtaja ehti paikalle ennen kuin liekit roihahtivat katolla

Toijala Works oy

Koneenrakennukseen erikoistunut yritys.

Valmistaa koneita ja niiden teräsrakenteita, kuten runkoja ja puomistoja.

Oma tuote puukurottaja.

Toimipisteet Akaan Toijalassa ja Viialassa.

Henkilöstömäärä vuoden 2022 alussa yli 200.

Liikevaihto vuonna 2020 oli noin 34,3 miljoonaa euroa

Tilikauden tulos 168 000 euroa.

”Kuntalaisille tarjottu kriisiapu on yksi tapa auttaa, mutta olemme myös kartoittaneet erilaisia tiloja, jotta tulipalon vaikutukset yrityksen tuotantoon olisivat mahdollisimman pienet”, kaupunginjohtaja kertoo.

”Elinkeinopalvelut ovat olleet yhteydessä ely- ja te-palveluiden suuntaan ja selvitelleet muun muassa mahdollisuuksia palkkaturvan saamiseen ja välittäneet tietoa eteenpäin yrityksen johdolle.”

Apua kriisitilanteissa

Akaan kaupungin perusturvajohtajalla Elina Anttilalla ei ole tarkkaa tietoa siitä, ovatko kuntalaiset vielä kääntyneet kaupungin tarjoaman kriisiavun puoleen.

”Worksilla on omaa kriisiapua tarjolla yrityksen henkilöstölle. Meidän tarjoamamme apu täydentää sitä. Halusimme ennen kaikkea tuoda esille, että myös meillä on tarjolla apua kriisitilanteissa.”

”Meitä tullaan varmasti tarvitsemaan myös yksilöiden taloushuolien ja siihen liittyvien asioiden käsittelyssä, jos käy niin, että työtä ei enää ole.”

Kyteviä pesäkkeitä

Maanantai-iltana alkaneen tulipalon jälkisammutustöitä tehtiin yhden yksikön voimin vielä keskiviikkona puoliltapäivin.

”Aamupäivällä palopaikalta on vielä löytynyt kyteviä pesäkkeitä. Ennen kuin palopaikan jälkivalvonta voidaan luovuttaa kiinteistön omistajalle, pitää varmistua, ettei sellaisia enää löydy”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut