Aluevaalit 2022: Pirkanmaan kaikki ennakkoäänestyspaikat - Pirkanmaa - Aamulehti

Missä voi äänestää ennakkoon? Listasimme Pirkanmaan kaikki aluevaalien ennakko­äänestyspaikat ja niiden aukioloajat – Katso oman kuntasi tiedot

Tähän artikkeliin on koottu kunnittain kaikki ennakkoäänestyspaikat, niiden osoitteet ja aukioloajat.

Tampereen Hervannassa voi äänestää kauppakeskus Duossa. Tiistaina äänestyspaikan valmistelut olivat jo maalissa. Keskusvaalilautakunnan 2. sihteeri Katja Korhonen raotti valmiin äänestyskopin verhoa.

12.1. 6:00

Aamulehti

Keskiviikkona 12. tammikuuta alkavissa aluevaaleissa voi äänestää Pirkanmaalla ennakkoon yhteensä 67 äänestyspaikassa ja kahdessa äänestysautossa, jotka kiertävät Oriveden ja Ylöjärven alueilla.

Tampereella uusia äänestyspaikkoja ovat Hakametsän jäähalli ja Vuoreksen koulu. ”Totesimme, että Vuoreksessa on jo sen verran enemmän äänestäjäkuntaa, että sinne on tarpeen oma äänestyspaikka”, sanoo keskusvaalilautakunnan 2. sihteeri, juristi Katja Korhonen.

Lue lisää: Aamulehden aluevaalien vaalikone on nyt auki – Klikkaa tästä vaalikoneeseen ja löydä oma ehdokkaasi

Lue lisää: Tässä lopullinen lista: 724 ihmistä pyrkii Pirkanmaalla aluevaltuustoon päättämään tärkeistä palveluista – Katso ehdokkaasi numero

Jo pelkästään Tampereen 22 ennakkoäänestyspaikassa ahertaa ennakkoäänestyspäivinä 101 vaalitoimitsijaa. Tampereella äänensä voi antaa ennakkoon kauppakeskuksissa, lähitoreilla, kirjastoissa ja oppilaitoksissa. Äänestys on mahdollista lisäksi Hakametsän jäähallissa, keskusvirastotalossa ja Monitoimitalo 13:ssa.

Aluevaalit ovat toiset koronan aikana järjestetyt vaalit. Viime kesän kuntavaaleissa oli mahdollisuus äänestää monin paikoin myös ulkona. Aluevaaleissa talvinen sää vie äänestyspaikat enimmäkseen sisätiloihin, mutta esimerkiksi Vammalassa voi äänestää drive in -ennakkoäänestyspaikassa.

Äänen vastaanottajan ja äänestäjän väliin on ennakkoäänestyspaikalla pystytetty pleksi. Katja Korhonen kannustaa äänestäjiä noudattamaan koronaohjeita äänestyspaikoilla.

Koronatilanteen vuoksi ennakkoäänestyspaikoilla kannustetaan äänestäjiä noudattamaan koronaohjeita. Korhosen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut tarkat ohjeet muun muassa maskien käytöstä, käsidesistä ja riittävistä etäisyyksistä.

Lue lisää: Aluevaalit 2022: Aikataulut, asetelmat, Pirkanmaan ehdokkaat ja kaikki oleellinen vaaleista

Mitä toivotaan äänestäjiltä, kun he tulevat keskiviikosta alkaen ennakkoäänestyspaikoille?

”On tärkeää, että vaalit saadaan toimitettua terveysturvallisesti, kun äänestäjät ja vaalitoimitsijat noudattavat ohjeita. Sairaana ei tulla äänestämään, noudatetaan riittävää etäisyyttä toisiin sekä käytetään maskia ja käsidesiä", Korhonen tiivistää.

Eristyksessä ja karanteenissa olevat saavat tietyin edellytyksin äänestää kotiäänestyksessä tai vaalipäivänä vaalipaikan pihassa.

Lue lisää: Puoluejohtajat kohtaavat Aamulehden vaalitentissä – Suora lähetys keskiviikkona 12. tammikuuta kello 18

Äänestyskopin sisältä löytyy lista kaikista Pirkanmaan hyvinvointialueen ehdokkaista.

Aluevaalien ennakkoäänestys

Milloin? Kotimaassa 12.1.–18.1.2022 ja ulkomailla 12.1.–15.1.2022.

Missä? Missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla.

Kuka voi äänestää? Viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävät Suomen kansalaiset, joiden kotikunta kuuluu Pirkanmaan hyvinvointialueeseen. Äänioikeutettuja ovat myös ne muiden EU-maiden sekä Islannin ja Norjan kansalaiset, joilla on kotikunta hyvinvointialueella. Muut ulkomaalaiset ovat äänioikeutettuja, jos heillä on ollut kotikunta Pirkanmaalla yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan.

Miksi? Valittavat valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen. Valtuusto aloittaa työnsä 1.3.2022.

Muista! Äänestäjällä tulee olla mukanaan henkilöllisyystodistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut