Henkilöauton epäillään ajautuneen rekan kaistalle Virtain kolarissa – Yksi loukkaantui vakavasti ja kaksi lievästi maanantai-iltana Virroilla - Pirkanmaa - Aamulehti

Henkilöauton epäillään ajautuneen rekan kaistalle Virtain kolarissa – Yksi loukkaantui vakavasti ja kaksi lievästi maanantai-iltana Virroilla

Henkilöauton kuljettaja oli puristuksissa, ja hän loukkaantui vakavasti. Rekassa oli kaksi henkilöä, jotka loukkaantuivat lievästi.

Onnettomuuspaikka on Virroilta kymmenisen kilometriä Jyväskylän suuntaan.

10.1. 19:04 | Päivitetty 11.1. 13:18

Aamulehti

Virroilla tapahtui liikenneonnettomuus maanantai-iltana tiellä 23 eli Porin ja Jyväskylän välisellä tiellä. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 10 kilometriä Virtain keskustasta Jyväskylän suuntaan.

Kyse oli rekan ja henkilöauton törmäyksestä, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen. Hänen mukaansa autot olivat vaurioiden perusteella törmänneet vastakkain, sillä rekka oli ojassa kyljellään ja henkilöauto toisella puolen tietä. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa.

Rekassa oli kaksi henkilöä, joiden voinnin ensihoito tarkisti paikan päällä. Henkilöauton kuljettaja pelastettiin autosta. Olkkosen mukaan henkilöauton kuljettaja oli puristuksissa ja siksi loukkaantunut vakavasti. Hänet vietiin onnettomuuspaikalta sairaalaan.

Henkilöauto ajautui rekan kaistalle

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Kari Aaltio kertoo tiistaina, että myös rekassa olleet kaksi henkilöä vietiin paikalta sairaalaan, mutta heille ei tullut vakavia vammoja.

”Tässä epäillään, että henkilöauto on tullut väärälle kaistalle. Syytä ja tieolosuhteita selvitetään nyt.”

Poliisi tutkii tapahtumia liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena. Rekan kuljettaja ei ole epäiltynä tutkinnassa.

”Ei ole mitään sellaista viitettä, että häntä olisi syytä epäillä mistään.”

Kolarin osapuolia ei ole vielä kuultu. Poliisipartio on ollut vielä tiistaina aamupäivällä tutkimassa ja kuvaamassa kolaripaikkaa.

”Partio tuli juuri tapahtumapaikalta pois, valokuvatkaan eivät ole koneella vielä”, Aaltio kertoo tiistaina puolenpäivän aikaan.

Poliisi kuvaa liikenneonnettomuuspaikat nykyisin ilmasta, jolloin kokonaiskuva hahmottuu paremmin.

”Drone on äärimmäisen hyvä työkalu. Saamme aika paljon paremmin mahdollisia auton jättämiä jälkiä tiestä, mitkä eivät maasta kuvaamalla tule samalla tavalla.”

Raivaus kesti tunteja

Ilmoitus onnettomuudesta tuli maanantaina kello 18.45.

Onnettomuuden vuoksi yksi ajokaista oli useita tunteja suljettuna liikenteeltä. Varsinaiset pelastustyöt olivat ohitse yhdeksän jälkeen, mutta ajoneuvojen raivaus paikalla jatkui.

Raskaan ajoneuvon nosto ojasta vei useita tunteja.Tieliikennekeskuksen mukaan kaista saatiin avattua kolmen aikaan yöllä.

Päivitys 11.1. kello 13.16: Lisätty tutkinnanjohtajan haastattelu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut