Avi lopettaa Särkänkodin valvonnan Orivedellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Avi: Oriveden Särkänkodin valvonta loppuu – aluehallinto­viraston mukaan aiemmat puutteet on nyt korjattu

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti lopettaa Oriveden Särkänkodin valvonnan, koska selvitysten mukaan puutteet on nyt korjattu.

10.1. 10:33

Aamulehti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) lopettaa Oriveden Särkänkodin valvonnan. Se totesi 5. tammikuuta päivätyssä päätöksessään, että Tampereen kaupunki on toiminut puutteiden korjaamisessa asianmukaisesti. Se on muun muassa avin antaman määräyksen mukaisesti korjannut Särkänkodin välittömän asiakastyön mitoituksen. Asiasta tiedotti aluehallintovirasto maanantaiaamuna.

Asia ei tältä erää anna aluehallintovirastolle aihetta enempiin toimenpiteisiin ja valvonta-asia päättyy, avi toteaa tiedotteessaan.

Avi määräsi 1. syyskuuta 2021 Tampereen kaupungin turvaamaan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun Oriveden Särkänkodissa siten, että asiakkaiden palveluntarpeen mukainen välittömän asiakastyön mitoitus toteutuu. Avi sai heinäkuusta 2021 alkaen useita epäkohtailmoituksia, joissa esitettiin vakavaa huolta Särkänkodin hoito- ja hoivatyön henkilöstön riittävyydestä, puutteita lääkehoidon toteuttamisessa ja huoli lähijohtajan vaihtumisesta vuoden välein. Ilmoituksissa mainittiin lisäksi, että asiat eivät ole muuttuneet aluehallintoviraston aiemmasta ohjauksesta huolimatta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteaa valvontapäätöksessään, että Tampereen kaupunki on toiminut käytettävissä olevien selvitysten perusteella asiassa asianmukaisesti ja aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti ja saanut korjattua Särkänkodin välittömän asiakastyön mitoituksen asiakkaiden palveluntarvetta vastaavalle tasolle.

Lisäksi Tampereen kaupunki velvoitettiin järjestämään Oriveden Särkänkodin johtaminen siten, että yksikön johtajalla on vastuullaan vain Särkänkodin johtaminen, mikä on avin mukaan toteutunut 15.9.2021 lähtien.

Selvitysten mukaan Särkänkodissa ei ole myöskään enää hygieniahaalareita käytössä asiakkailla. Joillakin asiakkailla on määräaikaisia terveyttä ja toiminnallisuutta turvaavia rajoittavia toimintakäytänteitä, mutta selvitysten mukaan rajoittavat toimet ovat määräaikaisia, ja niiden tarve arvioidaan viimeistään määräajan umpeuduttua uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut