Ylöjärven keskustassa sijaitseva Saurion päiväkotirakennus puretaan uuden alta - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärven keskustaan rakennetaan uusi päiväkoti, jonka viereen nousee kahdeksankerroksinen kerrostalo

Ylöjärven keskustassa sijaitseva Saurion päiväkotirakennus korvataan tulevaisuudessa uudella.

Havainnekuva näyttää, millaiseksi kehitettävä alue Ylöjärven keskustassa voisi muuttua Seijantien suunnasta katsottuna. Kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo rakentuu nykyisen Saurion päiväkodin viereen. Kaupungin suunnitelmissa on myös purkaa nykyinen päiväkoti ja rakentaa sen tilalle uusi.

13.1. 7:04

Aamulehti

Ylöjärven keskusta-alueen kehittäminen etenee lähivuosina Säästöpuiston ja Saurion päiväkodin alueella. Ylöjärven kaupunginhallitus käsitteli alueelle suunnitellun asuinkerrostalon sekä uuden päiväkotirakennuksen suunnitteluvarausaikataulua ennen joulua.

Suunnittelualue rajautuu Seijantien, Mastontien ja terveysaseman väliselle alueelle. Suunnittelualue on noin 1,5 hehtaaria, ja se käsittää asuinkerrostalon ja päiväkotirakennuksen lisäksi pysäköinti-, sekä puistoalueita

Asuinkerrostalon rakentamista suunnittelevan Arkta Rakennus oy:n hankekehityspäällikkö Jarmo Pitkänen kertoo, että paikalle suunnitellaan kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa, jossa tulee olemaan 55–60 asuntoa.

Lue lisää: Ylöjärven rantojen kaavoittamista pientalo­tonteiksi halutaan selvittää valtuusto­aloitteella – ”Hihatuntumalla voin sanoa, että rantatontit ovat arvokkaita”

Valmista voi olla loppuvuodesta 2023

Uuden päiväkotirakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Ylöjärven kaupunki, mutta samalla, kun Arkta on tehnyt asemakaavatyön edellyttämää alustavaa asuinkerrostalon suunnittelua, se on tehnyt tarkastelua myös päiväkotirakennuksen osalta.

Uusi 100 paikkainen päiväkoti korvaa tulevaisuudessa nykyisen, 80- paikkaisen Saurion päiväkotirakennuksen.

Ylöjärven kaupungin vs. projektiarkkitehti Helena Ylinen kertoo, että vaikka päiväkodin rakentamisen suunnittelulle on varattu määrärahaa tälle vuodelle, rakentamisen aikataulusta ei ole tarkempaa tietoa.

Ylinen sanoo, ettei akuuttia kiirettä ole, sillä nykyinen päiväkotirakennus on tällä hetkellä tiloiltaan riittävä ja kunnossa. Hän sanoo, että tulevaisuudessa uuden rakennuksen myörä päiväkodin kapasiteettia tullaan kasvattamaan yhden ryhmän verran.

Alueen kaavasuunnittelu on parhaillaan käynnissä. Kaava voisi saada lainvoiman kesän aikana, jonka jälkeen rakennuslupahakemus on mahdollista jättää.

Jarno Pitkänen sanoo, että moni aikatauluun liittyvä asia riippuu kaavoituksen aikataulusta.

”Meillä on valmiudet edistää asiaa nopeastikin. Tämän hetkisen aikataulun mukaan asuinkerrostalon rakentaminen voisi käytännössä alkaa loppuvuodesta ja valmista voisi olla noin vuotta myöhemmin, eli loppuvuodesta 2023.”

Havainnekuva näyttää, kuinka uusi päiväkotirakennus ja asuinkerrostalo tulevat asettumaan Seijantien varrelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut