Pelti kolissut Pirkanmaalla, Hämeenkyrössä auto kaatoi liikennevalotolpan - Pirkanmaa - Aamulehti

Pelti kolisi lauantaina Pirkanmaalla useassa paikassa pitkin päivää – pelastuslaitos muistuttaa myös jäällä liikkujia

Vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin lauantaina, vaikka pelti rytisi monessa paikassa.

8.1. 15:12

Aamulehti

Pirkanmaan alueella sattui lauantaina iltapäivällä useita pieniä liikenneonnettomuuksia, joista selvittiin ilman vakavia loukkaantumisia.

Ylöjärvellä ja Tampereella oli onnettomuus kaksi kertaa, Pälkäneellä, Hämeenkyrössä ja Urjalassa kerran.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen sanoo, että kuuden aikaan illalla Urjalassa sattui ulosajo Vehmaantiellä, Hirvitien risteyksessä. Auto ajautui maantieltä ulos kovan vauhdin ja liukkauden vuoksi.

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä Hämeenkyrössä Lavajärven ja Komintien risteyksessä henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä ja kaatoi mennessään liikennevalotolpan. Hiltusen mukaan autossa oli kaksi henkilöä.

Peltikolareita sattui aamupäivän ja alkuiltapäivän aikana Tampereella Messukylänkadulla ja Ammattikoulukadulla. Ylöjärvellä rytisi puolestaan Hietastenkadulla.

”Ei ole kuitenkaan isompaa tapahtunut. Ei ole ollut esimerkiksi ihmisiä puristuksissa”, Hiltunen kertoi.

Ilmatieteen laitos ei ole antanut Pirkanmaan teille varoituksia.

Virtapaikkoja vältettävä

Talvinen sää on saanut ihmiset sankoin joukoin nautiskelemaan ulkoilmasta. Esimerkiksi Näsijärvellä Siilinkarille suuntasi iltapäivällä paljon ihmisiä. Hiltunen sanoo, ettei pelastuslaitoksella ole ollut ihmisenpelastustehtäviä.

”Pitää muistaa kuitenkin, että pettävää jäätä on vielä siellä, missä on esimerkiksi virtaavia salmipaikkoja ja suvantoja. Niitä löytyy Pirkanmaalta paljonkin. Varsinkin, jos ajoneuvolla on jäällä, siitä voi humpsahtaa läpi”, Hiltunen muistuttaa.

Noin joulunpyhien ajasta tammikuun alkuun mennessä kahdeksan ihmistä on Hiltusen mukaan pelastettu tai pelastautunut jäisestä vedestä. Kolmessa tapauksessa ajoneuvo vajosi jäihin ja kerran henkilö putosi heikon jään läpi. Vakavilta loukkaantumisilta on kuitenkin vältytty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut