Pirkanmaan puolueet linjasivat: vaalitoria ei tule - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan puolueet linjasivat uudelleen: Aluevaalien kampanjatilaisuuksia pidetään ulkona, mutta vaalitoria ei tule

Aluehallintovirasto sallii Pirkanmaalla ulkona järjestettävät tilaisuudet. Puolueiden yhteistä vaalitoria ei tule, mutta aluevaalien kampanjatilaisuuksia voidaan pitää ulkona.

Perinteistä vaalitoria ei järjestetä eikä vaalimökkejä tuoda aluevaaleja varten Tampereen Keskustorille. Kuvassa vaalikojuja vuoden 2008 kunnallisvaalien alla.

7.1. 20:24

Aamulehti

Eduskuntapuolueiden pirkanmaalaiset piirijärjestöt pysyvät päätöksessään, että erillisiä vaalitoreja vaalimökkeineen tai -telttoineen ei järjestetä. Puoluepiirit kertoivat asiasta yhteisellä tiedotteella perjantaina.

Puoluepiirit sopivat asiasta jo tiistaina, mutta päättivät punnita asiaa uudelleen, kun aluehallintovirasto kertoi keskiviikkona, että yleisötilaisuuksia saa lauantaista 8. tammikuuta alkaen taas järjestää ulkotiloissa. Näin ollen myös aluevaalien kampanjatilaisuuksien järjestäminen ulkotiloissa on mahdollista, minkä puoluepiirit myös tiedotteessa totesivat.

Puoluepiirit kuitenkin pysyvät alkuperäisessä päätöksessä vaalitorin peruutuksesta.

Puolueet perustelevat päätöstä sillä, että ne haluavat turvata koronaturvallisen vaalikampanjoinnin ja estää viruksen leviämistä epävarmassa tilanteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut