Puolueet vaikeassa tilanteessa aluevaalien alla – Perjantaina selviää, saako kampanjatilaisuuksia pitää ulkona - Pirkanmaa - Aamulehti

Ulkotilaisuuksia koskeva ratkaisu voi vielä muuttaa aluevaalikampanjointia Pirkanmaalla – puolueet koolle avin päätöksen jälkeen

Osa puolueista on jo tuonut vaalijulisteet telineisiin. Aluevaalien kampanjointia joudutaan miettimään muuttuvassa koronatilanteessa. Puolueet odottavat vielä aluehallintoviraston päätöstä ulkotilaisuuksista.

Osa puolueista on jo tuonut vaalijulisteet telineisiin. Ohikulkijat tarkastelivat aluevaalien ehdokaslistoja Tampereen Keskustorilla loppiaisena.

6.1. 16:59

Aamulehti

Puolueiden piiritoimistojen väki odottaa aluehallintoviraston päätöstä siitä, saako ulkona pitää julkisia tilaisuuksia. Tiistaina puolueet olivat jo ehtineet päättää, että Tampereen Keskustorille ei tuoda vaalimökkejä. Sama tilanne oli viime keväänä kuntavaalien alla.

Pirkanmaalla toimivat puolueet neuvottelevat perjantai-iltana yhteisistä koronaturvallisista toimintatavoista vaalikampanjoinnissa, kun aluehallintovirasto on julkistanut päätöksensä kokoontumisrajoituksista. Asiasta kertoo Pirkanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Jari Porraslampi.

Pirkanmaan Kristillisdemokraattien toiminnanjohtaja Riitta Haapala harmittelee sitä, että perinteinen ihmisten kohtaaminen jää vähemmäksi koronan takia.

”Meillä oli suunniteltu, että olisi makkaranpaistoa ja kahvittelua, ja tultaisiin lähelle ihmisiä. Nyt kampanjointi jää paljon someen ja nettiin”, Haapala sanoo.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen kertoo, että he seuraavat tarkasti aluehallintoviraston linjauksia ja toimivat sitten niiden edellyttämällä tavalla.

”Osa ulkotilaisuuksista on jo peruttu, mutta uusia on jo tällä hetkellä suunnitteilla”, Kymäläinen toteaa.

”Peräänkuulutamme mahdollisuutta kampanjoida ihmisten keskuudessa”, Kymäläinen jatkaa.

Aluevaalien kampanjointia varten Tampereen Keskustorille ei tuoda vaalimökkejä. Perinteiset vaalijulisteet on kuitenkin saatu telineisiin.

Pirkanmaan Vihreiden aluevaalivastaava Maria Lehikoinen kertoo, että puolue joutui muuttamaan suunnitelmia nopealla aikataululla. Vihreät olivat suunnitelleet aluevaalikampanjaansa bussikiertuetta viikonlopuille.

Kiertue aiotaan yhä toteuttaa, mutta siitä tulee alunperin suunniteltua pienempi. Minibussi kiertää Pirkanmaan kuntia muutamien ehdokkaiden kanssa, ja eri paikkakunnilla mukana on paikallisia ehdokkaita. Lisäksi puolue aikoo järjestää vaalitapahtumia Facebook-livessä. Lehikoinen lupaa, että nettitapahtumissa yleisö pääsee myös keskustelemaan ehdokkaiden kanssa.

Pirkanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Jari Porraslampi kertoo, että alunperin oli suunniteltu, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtaja Elina Valtonen olisivat tulleet kiertämään Pirkanmaata. Koronatilanteen takia näin ei tehdä.

”Nyt ei ole hyvä mennä tapaamaan ihmisiä toreille, ja kokoomus siirtyy virtuaalisiin tilaisuuksiin”, Porraslampi toteaa.

Kun Aamulehti kysyi tiistaina muutamien puolueiden Pirkanmaan piirijärjestöjen edustajilta vaalitilaisuuksien järjestämisestä, vasemmistoliiton, sdp:n ja keskustan edustajat pitivät perinteistä vaalityötä tärkeänä ja toivoivat, että ulkotilaisuuksia saadaan järjestää.

Lue lisää: Puolueiden yhteinen päätös: ei vaalimökkejä Tampereen Keskustorille – ulkotilaisuudet vaakalaudalla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut