Puolueiden yhteinen päätös: ei vaalimökkejä Tampereen Keskustorille - Pirkanmaa - Aamulehti

Puolueiden yhteinen päätös: ei vaalimökkejä Tampereen Keskustorille – ulkotilaisuudet vaakalaudalla

Tampereen Keskustorille ei tuoda vaalimökkejä, ja aluehallintoviraston kantaa ulkona pidettävistä tilaisuuksista odotetaan vielä.

Vuoden 2019 eduskuntavaalien alla vaalimökit olivat paikoillaan Tampereen Keskustorilla.

4.1. 15:01 | Päivitetty 4.1. 17:20

Aamulehti

Perinteisiä vaalitoreja ei nähdä Pirkanmaalla tämän vuoden aluevaaleissa. Pirkanmaalla toimivat puolueet ovat yhdessä sopineet, ettei erillisiä vaalitoreja vaalimökkeineen tai -telttoineen järjestetä.

Päätöksellä puolueet haluavat turvata koronaturvallisen vaalikampanjoinnin ja estää viruksen leviämistä epävarmassa tilanteessa.

Toimintatavoista ovat sopineet puolueiden Pirkanmaan piirijärjestöt sekä Tampereen Keskustorin vaalimökkien osalta Tampereen kunnallisjärjestöt.

Some, mainokset ja nettitilaisuudet torien tilalle

Aamulehti haastatteli muutamien puolueiden edustajia ennen kuin Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ehdotti tiistaina iltapäivällä ulkotilaisuuksien sallimista 8. tammikuuta lähtien. Ulkotilaisuuksien kohtalo odottaa kuitenkin vielä aluehallintoviraston päätöstä.

Puolueiden edustajat arvioivat vaalikampanjoinnin kärsivän, jos ulkotilaisuuksia ei saa järjestää.

Pirkanmaan Vasemmiston toiminnanjohtaja Aaron Kallinen toteaa, että jos perinteisten tilaisuuksien järjestäminen on kiellettyä, puolue järjestää nettitilaisuuksia ja panostaa esitteiden jakamiseen.

”Kuntavaalien alla pidettiin jonkin verran netissä vaalitilaisuuksia, mutta ne eivät tavoita niin paljon väkeä kuin toritilaisuudet”, Kallinen harmittelee.

Pirkanmaan Keskustan puheenjohtaja Tuukka Liuha puolestaan sanoo, että kukaan ei olettanutkaan, että sisätilaisuuksia saisi pitää, mutta ulkotapahtumia toivotaan. Liuha muistuttaa myös, että eri puolilla Pirkanmaata koronatilanne on erilainen.

”Arjessa kaupan edessä kun nähdään, niin ihmisille tulee sellainen olo, että nyt on vaalit”, Liuha sanoo.

Liuhan mukaan kampanjointi on haasteellista varsinkin niille ehdokkaille, joilla ei ole paljon rahoitusta, koska mainostamisen merkitys nousee. Siinäkin on eroa ehdokkaiden välillä, ovatko he tottuneet toimimaan verkossa ja somessa vai tekemään perinteistä vaalityötä.

”Tärkeätä on, että kaikki säilyvät terveinä”, Liuha kuitenkin korostaa.

Pirkanmaan Sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Harri Sandell toteaa, että jos toritilaisuuksia ei saa järjestää, niin kampanjointia on tehtävä somessa ja vaalitilaisuuksia pidettävä muun muassa Facebook-liven avulla. Lisänä tulevat lehti- ja digimainonta, joilla yritetään tavoittaa äänestäjiä.

Sandell kertoo, että omaa lehteä kyllä jaetaan, mutta yksittäisten ehdokkaiden esitteitä jaettaneen vähemmän, jos vaalitapahtumia ei ole.

Päivitys 4.1.2022 kello 17:18: Juttuun on lisätty puolueiden edustajien kommentit tiistai-iltapäivältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut