Rekka ajautui ulos tieltä Hämeenkyrössä, nosto-operaatio vaikutti liikenteeseen – hankala ajokeli johti tiistaina useisiin kolhuihin Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Rekka ajautui ulos tieltä Hämeenkyrössä, nosto-operaatio vaikutti liikenteeseen – hankala ajokeli johti tiistaina useisiin kolhuihin Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on sattunut tiistaina useita onnettomuuksia huonon ajokelin vuoksi. Myös busseilla on ollut vaikeuksia liikenteessä.

Onkiniemen mäessä Särkänniemestä ylöspäin oli bussi jumissa tiistaina iltapäivällä.

4.1. 11:11 | Päivitetty 5.1. 7:31

Aamulehti

Hämeenkyrössä kolmostiellä, Sarkkilan ja Ahrolan välissä, ajautui rekka ulos tieltä ýhdeksän aikaan tiistai-iltana.

”Ulkomainen rekka on suistunut kokonaan metsän puolelle”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoi tiistaina illalla.

Rekka on pyörillään eikä ulosajautumisen syystä ole vielä varmaa tietoa. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja eikä rekassa ollut lastia.

Yhdentoista aikaan illalla pelastuslaitoksen ja poliisin ajoneuvot olivat poistuneet paikalta. Tieliikennekeskus tiedotti varhain keskiviikkoaamuna, että rekka on saatu pois tieltä ja tilanne paikalla on ohi.

Kangasalla törmäys kaiteeseen

Kangasalla tiellä 12 sattui tiistai-iltana puoli yhdentoista aikaan liikenneonnettomuus, kun liukastelemaan lähtenyt henkilöauto osui kaiteeseen.

Törmäyksestä aiheutui peltivaurioita. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Tapahtumapaikka oli Kangasalan VPK:n aseman kohdalla, Rantakoiviston liittymän ja Kangasalan liittymän välissä.

Lempäälässä kaksi onnettomuutta

Lempäälässä kolmostiellä tapahtui tiistaina alkuillasta kaksi liikenneonnettomuutta lyhyen ajan sisällä.

Kaksi autoa kolaroi kolmostiellä Puskiaisten liittymän kohdalla kello 17 aikaan Tampereen suuntaan menevillä kaistoilla.

”Siinä oli autoilla pieni kylkikosketus”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoi Aamulehdelle.

Onnettomuudesta aiheutui tielle ruuhkaa reilun tunnin ajan.

Lempäälässä kolmostiellä sattui viiden jälkeen iltapäivällä myös ulosajo Kuljun liittymässä Helsingin suuntaan kulkevilla kaistoilla.

Onnettomuudesta ei tiettävästi koitunut vakavia henkilövahinkoja.

Myös Humppilassa Urjalassa ysitiellä sattui ulosajo tiistaina alkuillasta puoli viiden jälkeen. ”Auto meni katolleen ja ensihoito tarkasti sielläkin tilanteen”, palomestari Keskinen kertoo.

Bussit vaikeuksissa

Tampereella jumittui bussi Onkiniemenmäkeen tiistaina iltapäivällä. Tieto jumissa olevasta bussista tuli vähän ennen puolta viittä.

Toinen bussi oli aikaisemmin jumissa myös Hämeenpuistossa Tampereen Työväen Teatterin kohdalla, toisella puolella puistoa. Tieto tästäkin bussista tuli ennen puolta viittä, mutta 16.40 mennessä bussi oli päässyt jatkamaan matkaa.

”Molemmat bussit olivat jääneet jumiin ilmeisesti liukkauden vuoksi. Renkaat sutivat, eivätkä ne pääse eteenpäin”, tapahtumapaikoille osunut Miina Kahiluoto kertoo.

”Hämeenpuistossa muut autot joutuivat peruuttelemaan, koska bussi valui taaksepäin.”

Bussi jäi tiistaina iltapäivällä jumiin Onkiniemen mäkeen Tampereella.

Auto katolleen Akaassa

Akaassa sattui tiistai-iltapäivänä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto oli ilmeisesti suistunut kuljettajan ajovirheen vuoksi tieltä. Ajojälkien perusteella auto oli saattanut ajautua hieman tien sivuun ja suistua sen seurauksena ojaan.

Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta kello 15.03. Onnettomuus sattui tiellä 9 Viialan eteläpuolella Hirvikankaan ja Järviön liittymien välisellä tieosuudella.

Kelikamerakuva Pirkkalan liittymän kohdalta kolmostieltä klo 11.11. Helsingin suuntaan.

Henkilöauto oli pyörähtänyt ulosajon seurauksena katolleen, ja ensimmäiseksi paikalle saapunut poliisin yksikkö oli auttanut yhden autossa olleen henkilön ulos autosta. "Henkilö luovutettiin ensihoidolle ja ensihoito vei terveyskeskukseen tarkastettavaksi”, sanoo päivystävä palomestari Janne Latsa.

Latsan mukaan ei ainakaan näyttänyt ulkoisesti, että auto olisi ulosajossa kärsinyt suuria vaurioita. Auto oli matkalla Turkuun päin.

Latsan mukaan onnettomuuden aikaan ei enää satanut lunta, ja näkyvyys oli melko hyvä. ”Mutta liukasta tietysti oli”, hän sanoo.

Pirkkalassa useita onnettomuuksia

Pirkkalassa sattui tiistaina aamupäivällä lyhyen ajan sisään useita liikenneonnettomuuksia. Onnettomuuksista kaksi sattui Pyhäjärventiellä. Onnettomuudet vaikuttivat liikenteeseen ja aiheuttivat ruuhkia.

Liikennettä ohjattiin hetken aikaa Pyhäjärventieltä poikkeusreiteille. Liikenne ohjattiin Rajaniemen liittymästä ylös ja henkilöautoliikenne pääsi laskuramppia alas takaisin kolmostielle eli Pyhäjärventielle. Raskas liikenne ohjattiin kulkemaan Pirkkalan keskustan ja Lentoasemantien kautta.

Pakettiauto ajoi ulos tieltä

Ensimmäinen Pirkkalan onnettomuuksista sattui, kun pakettiauto ajoi ulos tieltä Pyhäjärventiellä kello 10.41. Pakettiauto päätyi kyljelleen ojaan. Onnettomuus sattui Pirkkalan liittymässä.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoi, että onnettomuuspaikalla jouduttiin hetkeksi aikaa sulkemaan toinen ajokaista, jotta hinausauto pääsi paikalle.

Vain muutama minuutti Pyhäjärventiellä sattuneen onnettomuuden jälkeen Pirkkalassa sattui Jasperintiellä risteyskolari.

Henkilövahinkoja ei Keskisen mukaan sattunut onnettomuudessa.

Aura-auto ajoi ulos tieltä

Aura-auto ajoi ulos tieltä kolmostiellä kello 11.08. Ajoneuvo päätyi ojaan. Onnettomuus sattui Keskisen mukaan Rajasalmensillalta Pirkkalaan päin tultaessa, jonkin matkaa ensimmäisen liittymän jälkeen.

Henkilövahinkoja ei sattunut.

Ajokaista oli Keskisen mukaan nostotöiden ajan suljettuna. Onnettomuus haittasi liikennettä Tampereen suuntaan ajaessa.

Tie avattiin sen jälkeen, kun ajoneuvo oli saatu nostettua ylös.

Ulosajo sattui Pirkkalassa kolmostiellä tiistaina aamupäivällä.

Päivitys 4.1.2022 kello 16.17: Päivitetty juttuun Akaan Viialassa sattunut ulosajo.

Päivitys 4.1.2022 kello 16.33: Päivitetty juttuun Tampereen keskustassa jumissa olevat bussit.

Päivitys 5.1.2022 kello 7.33: Päivitetty juttuun tieto, että Hämeenkyrössä tieltä ulos ajautunut rekka on saatu siirrettyä pois paikalta.

Lue lisää: Tiistaille varoitus huonosta ajokelistä Pirkanmaalla, lunta lisää 4–8 senttiä – Maanantaina liukkaus aiheutti lukuisia peltikolareja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut