Tiistaille varoitus huonosta ajokelistä Pirkanmaalla, lunta lisää 4–8 senttiä – Maanantaina liukkaus aiheutti lukuisia peltikolareja - Pirkanmaa - Aamulehti

Tiistaille varoitus huonosta ajokelistä Pirkanmaalla, lunta lisää 4–8 senttiä – Maanantaina liukkaus aiheutti lukuisia peltikolareja

Kolareissa vaikutti päivystävän palomestarin mukaan myös liian suuri tilannenopeus.

Talvi on tullut Pirkanmaalle. Valtatie 12:lla Sastamalan ja Nokian välillä ajettiin maanantaina talvisissa olosuhteissa. Sastamalan torin kulmilla oli kunnon lumikasat aurauksen jäljiltä.

3.1. 11:41 | Päivitetty 3.1. 20:32

Aamulehti

Lumisade heikentää ajokeliä myös tiistaina Pirkanmaalla. Lunta satoi jo sunnuntai-illan ja -yön aikana paikoin 13 senttiäkin. Lunta on tulossa lisää tiistaina.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoi maanantai-iltana kello 19 vuoronsa päätteeksi, että päivän aikana sattui Pirkanmaan pelastuslaitoksen alueella lähes kymmenkunta peltikolaria.

”Syynä ovat selkeästi tilannenopeus ja liukkaus. Teiden pinta alkoi jäätyä päivän mittaan, mikä lisäsi onnettomuusriskiä entisestään. Hiljempaa siellä olisi vaan pitänyt ajella, että olisi ollut jarrutusmatkaa enemmän.”

Tiistaiksi hän toivoo malttia ajamiseen. ”Maanantainakin moottoritie lähti heti ruuhkautumaan, kun vähänkin sattui siellä jotain”, Hiltunen sanoo.

”Illaksi lauhtuu”

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoi maanantai-iltana, että tiistaina ennustetaan satavan Pirkanmaalla 4–8 senttiä lunta lisää.

”Sadealue saapuu lounaasta aamupäivän aikaan ja liikkuu Pirkanmaan yli päivän ja iltapäivän aikana. Iltaan mennessä sade olisi jo varmaan ohi”, Siiskonen kertoo.

”Huonon ajokelin varoitus aikalailla koko päivälle olemassa Pirkanmaalle”, hän lisää.

Päivällä on pakkasta neljästä seitsemään astetta. ”Illaksi lauhtuu pariin pakkasasteeseen”, Siiskonen kertoo.

Aamulehti seuraa liikennetilannetta tässä jutussa.

Autot suistuivat tieltä

Maanantain onnettomuuksissa oli Hiltusen mukaan kyse lähinnä peltikolareista. ”Mitään pahempia tapauksia ei ollut, esimerkiksi että olisi jouduttu irrottamaan henkilöitä ajoneuvoista. Siinä mielessä ihmiset pääsivät helpommalla näissä vahingoissa.”

Aamupäivällä kaksi henkilöautoa suistui penkalle Lempäälässä kolmostiellä. Onnettomuus sattui Ideaparkin kohdalla. Onnettomuuspaikalla oli lisäksi rekka pysähdyksissä. Se aiheutti liikenteen hidastumista, sillä siihen vaihdettiin rengasta.

Näsijärvenkadulla Tampereella oli maanantaina pehmeät lumipenkat.

Helsinkiin päin menevällä ajokaistalla oli vain toinen kaista käytössä noin tunnin ajan.

Tampereen maisema oli maanantaina hyvin talvinen. Kuva on otettu Onkiniemestä.

Heti seuraava kolari

Kymmenisen minuuttia sen jälkeen, kun edellinen tilanne saatiin raivattua kolmostiellä, pelastuslaitos sai hälytyksen seuraavasta kolarista Kuljun liittymän kohdalla Hämeenlinnan suuntaan, vain kahden kilometrin päässä aikaisemmasta onnettomuuspaikasta.

Tie oli aluksi hetken aikaa suljettuna, mutta sen jälkeen liikenne pääsi kulkemaan toisella ajokaistalla.

Hiltunen kertoi, että kyseessä oli peräänajo Helsingin suuntaan kulkevalla kaistalla. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Yöllä satoi yli 10 senttimetriä lunta, sitten tienpinnat ovat käyneet jäisiksi. Maanantaiaamuna bussi jäi jumiin Tampereen valtatiellä Ratinan stadionin kohdalla.

Ulosajo Orivedellä

Orivedellä sattui liikenneonnettomuus maanantaina kello 12.35. Västiläntiellä oli ajautunut Hiltusen mukaan ulos tieltä pakettiauto. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. ”Sivutiet ovat huonossa kunnossa, sillä kaikkia ei ole vielä aurattu”, Hiltunen kertoo.

Maanantai-iltana mopoauto ajoi Haukiluoman liittymässä toisen ajoneuvon perään. Myös Kangasalla Huutijärven liittymässä oli peräänajo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut