Video palosta: Tampereen Härmälän luolastoon ammutut raketit aiheuttivat kaksi hälytystä - Pirkanmaa - Aamulehti

Video palosta: Tampereen Härmälän luolastoon ammutut raketit aiheuttivat kaksi hälytystä – Pelastuslaitos sammutti roskispaloja yöllä ympäriinsä

Sisä-Suomen poliisilla hälytystehtäviä oli selkeästi enemmän kuin normaalina viikonloppuna.

1.1. 7:59

Helsinki

Uudenvuoden juhlinta lisäsi hälytystehtävien määrää, ja pelastuslaitokset ympäri maan ovat kertoneet illan sekä yön aikana isommista ja pienemmistä tulipaloista. Monen palohälytyksen taustalla ovat olleet ilotulitteet.

Pirkanmaalla paloi yön aikana siellä sun täällä. Tulipaloista tuli hälytyksiä Tampereen lisäksi ainakin Nokialta, Lempäälästä ja Kangasalta. Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoo, että yön tehtävät olivat ilotulitteisiin liittyviä.

”Molokkeja, roskiksia ja lehtikeräysastioita paloi toistakymmentä kappaletta.”

Keskisen mukaan kaikissa paloissa ei vaikuttanut oleva kyse siitä, että palot olisivat syttyneet käytetyistä ilotulitteista.

”Vähän oli aistittavissa, että astioihin oli pistetty raketteja tai jotain papatteja, mutta emmehän me pysty sitä todistamaan.”

Tampereen Härmälään tuli hälytys samaan kohteeseen kahteen otteeseen, ensin puolenyön jälkeen ja toisen kerran pari tuntia myöhemmin. Härmälän vanhaan luolastoon oli ammuttu ilotulitteita.

”Paikka on siinä leirintäalueen kohdalla. Luolan vanhat puuovet paloivat.”

Kokonaisuutena uudenvuoden aatto oli Keskisen mukaan merkittävästi tavanomaista rauhallisempi.

Kaikki uudenvuoden juhlijat eivät Pirkanmaalla malttaneet räjäyttää ilotulitteitaan ennen niiden roska-astiaan laittamista.

Poliisilla kiirettä pitkälle yöhön

Poliisilla oli kiireinen uusivuosi muun muassa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, jossa yö jatkui vielä aamuneljänkin jälkeen tavallista kiireisempänä.

”Ehkä jonkin verran on rauhoittunut, mutta kyllä edelleen on paljon tehtäviä poliisilla koko ajan”, kertoo komisario Jani Mäkilä Sisä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta STT:lle.

Mäkilän mukaan hälytystehtäviä oli ollut selkeästi enemmän kuin normaalina viikonloppuna. Poikkeavaa oli, että kaupunkien lisäksi hälytystehtäviä oli keskittynyt normaalia enemmän haja-asutusalueille.

”Ihmisiä on mennyt selvästi mökeille, ja ryhminä viettävät uuttavuotta, ja siellä on aiheutunut erinäisiä hälytystehtäviä”, Mäkilä sanoo.

”Tietysti, kun ravintolat eivät ole auki, on häiriökäyttäytyminen osaltaan varmaan siirtynyt sitten muualle.”

Naantalissa ilotulitteet sytyttivät auton

Varsinais-Suomen Naantalissa vältyttiin täpärästi isommalta vahingolta, kun omakotitalon yhteydessä olleessa autokatoksessa syttyi auto tuleen. Juhlijat olivat käyneet aiemmin ampumassa raketteja ja auton tavaratilaan kerätyt ilotulitteiden hylsyt olivat syttyneet tuleen.

Pelastuslaitos kuitenkin onnistui rajaamaan palon niin, että asuintila säästyi asuinkelvollisena ja suhteellisen pienin vaurioin. Syttynyt auto tuhoutui kokonaan ja autokatos kärsi mittavat vahingot.

Päivitys 1.1. kello 11.18: Lisätty lukijan video Härmälän palosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut