Kangasalla tiellä 9 sattui kolmen ajoneuvon liikenneonnettomuus – yksi auto lähti heittelehtimään ja törmäsi kahteen muuhun autoon - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalla tiellä 9 sattui kolmen ajoneuvon liikenneonnettomuus – yksi auto lähti heittelehtimään ja törmäsi kahteen muuhun autoon

Lännestä levisi keskiviikkoaamuna lumisade, jonka takia ajokeli on ollut paikoin huono Pirkanmaalla. Liikenneonnettomuuksia on sattunut keskiviikkona Kangasalan lisäksi myös Nokialla ja Ylöjärvellä.

Lumisade haittasi näkyvyyttä kolmostiellä Tampereen ja Lempäälän välillä 21. tammikuuta 2021.

29.12.2021 19:13 | Päivitetty 29.12.2021 20:16

Aamulehti

Kangasalla tiellä 9 sattui keskiviikkoiltana liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kolme eri henkilöautoa. Yksi henkilöautoista oli lähtenyt heittelehtimään ja törmäsi ainakin kahteen muuhun ajoneuvoon.

”Henkilövahinkoja ei ole tiedossa”, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen.

Onnettomuus sattui Säynäjärven kohdalla. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen kello 19.09.

Onnettomuudessa osallisena olleista autoista yksi on ajokaistalla Tampereelle päin ja kaksi muuta ajokaistalla Orivedelle päin. ”Ajoneuvot ovat aika etäällä toisistaan”, sanoo Hiltunen.

Liikenne pääsee jotenkuten kulkemaan. Pelastuslaitos varoittaa liikenteessä ajavia onnettomuudesta.

Aamulehdelle kerrottiin tilanne- ja johtokeskuksesta kello 20.15, että hinausauto tuli juuri hakemaan yhden onnettomuusautoista. Liikenteen arvellaan palaavan pian normaaliksi.

Ylöjärvellä peräänajo

Keskiviikkoiltana kello 18.46 Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen peräänajosta Uusi-Kuruntielle.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköt Ylöjärveltä ja Kurusta sekä ensihoidon yksikkö. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Palomestari Jari Hiltunen kertoi aiemmin, että kyseessä oli ajoneuvon ulosajo. Myöhemmin tilanne- ja johtokeskuksesta kerrottiin, että kyseessä oli peräänajo, jossa oli osallisena kaksi ajoneuvoa.

Huono ajokeli

Ilmatieteen laitos varoitti tiistaina, että tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sekä keskiviikkoaamuna lännestä leviää lumisade, jonka takia ajokeli on paikoin huono Pirkanmaalla.

Lue lisää: Varoitus huonosta ajokelistä voimassa, liikenteessä ”ihmeen vähän” ongelmia Pirkanmaalla: Näin pelti on rytissyt keskiviikkona

Tieliikennekeskus Fintraffic kertoi aikaisin keskiviikkoaamuna, että ajokeli on erittäin huono maan eteläisessä ja keskisessä osassa. Sakeat lumikuurot ja pöllyävä lumi saavat ajokelin erittäin huonoksi ja tiet liukkaiksi.

Hiltunen kertoi kello 10:ltä keskiviikkoaamuna Aamulehdelle, että Pirkanmaalla oli sattunut muutamia onnettomuuksia yön ja aamun aikana, missä oli tarvittu pelastuslaitoksen apua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut