Nokian uudella Alhoniityn asuinalueella myynnissä ensimmäinen minitalo - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokialle harvinaisella tavalla rakentuvalla asuinalueella on myynnissä ensimmäinen minitalo – Valmistajalla tiukka linja: ”Olemme joutuneet sanomaan, ettemme myy”

Nokialle nousee muutaman seuraavan vuoden aikana uusi asuinalue, jota rakennetaan parhaillaan harvinaisella tavalla siten, ettei pientaloja voi ostaa tai varata ennakkoon.

Nokian Alhoniittyyn rakentuu parhaillaan uusi pientaloalue. Osa ostajaehdokkaista on joutunut pettymään, kun asuntoja ei ole voinut varata ennakkoon.

30.12.2021 6:30 | Päivitetty 30.12.2021 6:42

Aamulehti

Nokian asemanseudun pohjoispuolella, Alhoniityssä on käynnissä 36 omakotitalon rakennushanke, joka on herättänyt mielenkiintoa paitsi omaa kotia harkitsevissa myös rakennusalalla laajemmin.

Harvinaista hankkeessa on se, että talojen rakentamisesta vastaava Älvsbytalot myy kohteet vasta, kun ne ovat täysin valmiita, eikä niitä voi varata ennakkoon.

Ensimmäiset kuusi taloa ovat jo paikoillaan omilla tonteillaan, ja niistä ensimmäinen etsii asukkaita. Kyseessä on noin 70 neliömetrin kokoinen miniomakotitalo, jonka hintapyyntö on 245 000 euroa.

Alueelle rakennetaan hyvin erikokoisia ja näköisiä taloja. Suurin osa taloista on minitaloja tai pienempiä omakotitaloja, mutta joukossa on myös isompia, noin 170 neliöisiä taloja.

Kaikki talot toimitetaan paikalle merikontin kokoisina moduuleina. Moduulit tuodaan talon koosta riippuen paikalle kolmena, neljänä tai viitenä tilaelementtinä, joissa on monet sisätyöt on jo valmiina. Pientaloalue valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023.

Lue lisää: Nokian keskustaan rakentuu parhaillaan 36 pientalon kokonaisuus, joiden myynti tapahtuu harvinaisella tavalla: ”Talojen perään kysellään monta kertaa viikossa”

Mielenkiintoa on

Älvsbytalojen osto- ja projektivastaava Tuomas Vahila kertoo, että alue ja sinne rakentuvat talot kiinnostavat omakotitaloa ostavien yksityishenkilöiden lisäksi myös rakennusalalla toimivia yrityksiä.

”Kyselijöitä on riittänyt paitsi puhelimitse, myös paikan päällä. Omaa kotia etsivät ovat lisäksi tiedustelleet mahdollisuutta ostaa tietty talomalli ennakkoon.”

Vahila sanoo, että vaikka kauppa kävisi, talovalmistaja pitää kiinni linjastaan myydä talot vasta täysin valmiina.

”Uskomme, että alue kantaa tällaisena ja pidämme kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta. Joillekin olemme joutuneet myös sanomaan, että emme myy, samalla kun olemme käyneet yksityishenkilöiden kanssa läpi toimintatapaamme tällä alueella.”

Isohkon pientaloalueen rakentaminen on Vahilan mukaan ihmetyttänyt muiden toimijoiden keskuudessa, sillä vaikka osakeyhtiöitä rakennetaan tällä mallilla, on se pientalojen kohdalla harvinaisempi.

”Joillekin vanhoille kollegoille olen saanut asiaa perustella. Uskomme kuitenkin siihen, että kun on oma tontti ja talo, konsepti on selkeä ja se kiinnostaa ostajia.”

Nokian Alhoniityn uudelta pientaloalueelta on tullut ensimmäinen minitalo myyntiin. neliöitä yksikerroksisessa talossa on noin 70.

Laaja asiakaskunta

Valmistuneessa minitalossa pidettiin kuluvalla viikolla myös ensiesittely. Vahila kertoo, että asuntoa kävi katsomassa muutama pariskunta tai perhe. Vahila kertoo, että miniomakotitalon sijaan kävijät olivat enemmän kiinnostuneita myöhemmin myyntiin tulevista suuremmista pientaloista.

”Alue sijaitsee aivan Alhoniityn koulun vieressä, joten on luonnollista, että alueelle hakeutuvat herkemmin lapsiperheet, joilla myös tilantarve saattaa olla suurempi kuin pienemmissä taloissa on neliöitä.”

Vahila sanoo, että vaikka tällä hetkellä kysytään enemmän suurempia kohteita, pienille on oma kohderyhmänsä.

”Iäkkäämmät ihmiset sekä ensiasunnon ostajat ovat parhaiten tätä kohderyhmää, joita nämä talot ovat kiinnostaneet. Tähän on vaikuttanut esimerkiksi se, että myyntihinta on luonnollisesti suurempia taloja alhaisempi.”

Alueen rakentaminen saattaa edetä tulevaisuudessa myös nopeammin. Vahila kertoo, että nykyisten kuuden talon lisäksi ensi vuonna alueelle on varattu kymmenen talotoimitusta. ”Jos oikein on kysyntää, koitamme pikkaisen kiristää tahtia.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut