Pirkkalan Lepomoisiossa omakotitonttihaku, jatkuu tammikuun 2022 puoliväliin - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkkala luovuttaa pitkästä aikaa tontteja – Arvontaan odotetaan jopa satoja osallistujia: ”Pelkäämme, että tulee paljon hakemuksia”

Pirkkalan Lepomoision tonttihaku jatkuu 17. tammikuuta asti. Luovutettavat tontit ostetaan tai vuokrataan. Valinta ont ehtävä jo hakuvaiheessa.

Pirkkala luovuttaa Lepomoision alueelta yhteensä 15 tonttia. Osa omakotitaloista nousee kuvan näkymään.

29.12.2021 21:38 | Päivitetty 29.12.2021 23:07

Aamulehti

Pirkkalassa Lepomoision omakotitonttihaku alkoi keskiviikkona 29. joulukuuta ja jatkuu 17. tammikuuta saakka.

Pirkkalan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 1. marraskuuta luovuttaa korttelissa 615 tontit 1–8 ja korttelissa 616 tontit 1–7 haettaviksi.

Maanmittausinsinööri Jouko Lehto ei osannut vielä keskiviikkona sanoa, kuinka monta hakemusta hakuajan ensimmäisenä päivänä tarkalleen tuli. Hän kertoo, että tonteista on ollut paljon kysyntää.

”Me pelkäämme, että tulee paljon hakemuksia”, hän naurahti. ”Sanotaan, että varmaan satoja.”

Kaikki tontit arvotaan

Tonteista kahdeksan on varattu vain pirkkalalaisille hakijoille. Arvonta suoritetaan siten, että ensin arvotaan kahdeksan tonttia pirkkalalaisten kesken, ja sen jälkeen loput tontit arvotaan kaikkien hakijoiden kesken.

Arvonnan tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Lehdon mukaan tammikuun loppuun mennessä jokaiselle voittajalle on ilmoitettu tontista.

Lepomoision alueelle rakennetaan useita taloja tulevina vuosina.

Tontit omaksi tai vuokralle

Kaikki luovutettavat tontit voidaan joko ostaa tai vuokrata. Päätös pitää tehdä hakuvaiheessa, eikä sitä voi sen jälkeen enää muuttaa. Vuokratonttia ei voi lunastaa myöhemmin itselleen.

Tonttien pinta-alat ovat 690 – 1 000 neliömetriä. Pirkkalan kunnanhallitus päätti myyntihinnaksi 345 euroa kerrosalaneliömetriltä ja vuosivuokraksi 3,5 prosenttia myyntihinnasta.

Alueen asemakaava on vahvistettu vuonna 2019, ja alueen kunnallistekniikka on valmiina. Alueelle ei ole laadittu rakennuspohjaohjetta. Pientalotontit luovutetaan vaiheittain siten, että alue rakentuu valmiiksi kortteleittain.

Rakennusoikeuden määrä saada kertomalla tontin koko 0,3:lla. AO-merkinnällä varustetuille tonteille voi rakentaa yhden yksiasuntoisen asuintalon.

Maanmittausinsinööri Lehdon mukaan Pirkkalan kunta luovutti tontteja viimeksi pari vuotta sitten Kurikan Linnakiven alueelta. Hän kertoo, että alue on nyt rakentunut valmiiksi.

Merkinnät osoittavat tonttien paikat Lepomoision alueella.

Oikaisu 29.12.2021 kello 21.57: Vaihdettu juttuun oikea kartta. Jutussa oli ensin kartta, jossa oli korostettu väärät tontit.

Päivitetty 29.12.2021 kello 23.06: Vuosivuokra on 3,5 prosenttia myyntihinnasta, ei 2,5 prosenttia, kuten jutussa aiemmin kerrottin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut