Kangasalla kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala lähes kaksinkertaistuu - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalan omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala lähes kaksinkertaistui – katso uudet alueet kartalta

Pirkanmaan ely-keskus teki yhteensä neljä uutta luonnonsuojelupäätöstä kaupungin esitysten perusteella. Mäyrävuoreen perustettiin kokonaan uusi luonnonsuojelualue.

Tällaisen maisema Kangasalan ylle avautui Kirkkoharjun kahvilalta Kirkkoharjun laelta 28. helmikuuta.

1.1. 6:30

Aamulehti

Kangasalle on perustettu uusia luonnonsuojelualueita kaupungin omistamille maa-alueille, kaupunki tiedottaa. Mäyrävuoreen perustettiin kokonaan uusi luonnon­suojelu­alue. Lisäksi Kirkkoharjun Isolukon luonnon­suojelu­aluetta laajennettiin ja Kirkkojärven luonnon­suojelu­aluetta vahvistettiin.

Kangasalan kaupunki esitti luonnonsuojelualueiden perustamista, ja Pirkanmaan ely-keskus hyväksyi esitykset. Uusia luonnonsuojelualuepäätöksiä tehtiin yhteensä neljä.

Kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala kasvoi 41 hehtaaria. Pinta-ala kaksinkertaistui noin 46 hehtaarista 87 hehtaariin.

Lue lisää: Pirkanmaan koillisosissa sijaitsee ainutlaatuinen Musturin metsä – Toimittaja Matti Kuusela selvitti, keitä Etelä-Suomen toiseksi luonnonvaraisimmassa metsässä asuu

Liito-oravia ja vanhaa metsää

Aloite Mäyrävuoren suojeluun ja Kirkkoharjun suojelualueen laajentamiseen tuli kaupunkilaisilta. Mäyrävuori on aiemmin luokiteltu luonnon- ja maiseman­suojelun kannalta arvokkaaksi kallioalueeksi. Siellä on myös suojelun arvoinen vanha havumetsä. Aluetta voi käyttää virkistäytymiseen rauhoittamisen jälkeenkin.

Kun Kirkkoharjun luonnonsuojelualuetta laajennettiin, suojeltavaksi muuttui koko Kirkkoharjun lukkoalue sekä sen ympärillä kasvavaa vanhaa harjumetsää.

Kirkkojärven ja Taivallammin välisen metsäalueen rauhoittamisella saatiin turvattua ekologinen yhteys Kirkkojärven ja Taivallammin välillä. Samalla saatiin suojeltua kasvillisuudeltaan monimuotoista metsää.

Kirkkojärven rannasta, Restaurannan kupeesta rauhoitetulla pienellä lehtometsäalueella vahvistettiin uhanalaisen liito-oravan elinmahdollisuuksia. Samalla suojeltiin metsäalue, joka tarjoaa linnustolle suojaa ja pesimäpaikkoja.

Lue lisää: Pirkanmaalla sijaitsevassa kansallispuistossa elvytetään luontoa tavalla, joka voi yllättää – Kävimme seuraamassa, kuinka metsä sytytetään tarkoituksella tuleen

Lue lisää: Suomalaisilla perheillä on valtava varallisuus metsissä, mutta käynnissä on ”dramaattinen muutos”– jopa 30 prosenttia Pirkanmaalla myydyistä metsistä menee sijoitusrahastoille

.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut