Vuoden 2021 viimeisinä päivinä Pirkanmaalla luvassa lunta ja tihkusadetta - Pirkanmaa - Aamulehti

Varoitus huonosta ajokelistä voimassa, liikenteessä ”ihmeen vähän” ongelmia Pirkanmaalla: Näin pelti on rytissyt keskiviikkona

Keskiviikkona ja torstaina mittarit ovat vielä miinuksen puolella, mutta perjantaina lämpötila nousee plusasteiden puolelle.

Lunta satoi sakeasti keskiviikkoaamuna Tampereen keskustan alueella kello 6. Tiet olivat paikoin hyvin liukkaita ja väylillä pöllysi lumi.

29.12.2021 6:00 | Päivitetty 29.12.2021 11:38

Aamulehti

Lähivuorokausien aikana Pirkanmaalle on luvassa huonoa säätä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sekä keskiviikkoaamuna lännestä leviää lumisade, jonka takia ajokeli on paikoin huono. Näin myös kävi.

Tieliikennekeskus Fintraffic kertoi aikaisin keskiviikkoaamuna, että ajokeli on erittäin huono maan eteläisessä ja keskisessä osassa. Sakeat lumikuurot ja pöllyävä lumi saavat ajokelin erittäin huonoksi ja tiet liukkaiksi. Sama oli huomattavissa myös Pirkanmaalla.

Aamupäivällä Fintraffic päivitti liikennetiedotettaan toteamalla, että tiet ovat nyt jäisiä.

”Paikoin sakeat lumikuurot ja alijäähtynyt vesisade saavat ajokelin erittäin huonoksi”, tiedotteessa todettiin kello 10.23.

Torstaina maakuntaan on luvassa ajoittaista lumisadetta, jonka joukossa voi olla myös jäätävää tihkusadetta. Pakkasta on muutama aste.

Perjantaina uudenvuodenaattona sää on pilvinen, ja myös silloin voi esiintyä tihkusateita. Lämpötila nousee hieman nollan yläpuolelle.

Aamuun mennessä kolme kolaria

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoi kello 10:ltä keskiviikkoaamuna, että Pirkanmaalla on sattunut muutamia onnettomuuksia yön ja aamun aikana, missä on tarvittu pelastuslaitoksen apua.

”Mutta ihmeen vähän on ollut mitään ottaen huomioon, että tiet peittyivät lumesta ja teillä on liukkaita paikkoja”, Hiltunen kommentoi.

Hieman ennen kymmentä raskas ajoneuvo ja henkilöauto kolaroivat Kolmostiellä Valkeakoskella Konhon liittymän suunnalla. Alkutietojen mukaan ensihoito oli tarkastamassa kuljettajan vointia. Loukkaantumisista ei Hiltusella ollut heti tietoa, sillä onnettomuus oli juuri sattunut.

Kuhmoisissa puolestaan henkilöauto pyörähti ympäri ja suistui ulos tieltä Suoniemen ja Harjunsalmen välillä yhdeksän aikaan. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Nokialla Lehtimäenkadulla henkilöauto törmäsi päin sähköpylvästä kahden aikaan keskiviikon vastaisena yönä. Siitäkin selvittiin pelastuslaitoksen tiedon mukaan ilman vakavia loukkaantumisia.

Nokialla rytisi kello 11:n aikaan tiellä 11 niin, että koko tie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä hetkeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut