Jatkuva ilkivalta johti valvontakameroiden asentamiseen Ylöjärvellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Tykkilumiladulla ajettu mönkijällä, luistinratojen pintoja hakattu rikki – ilkivaltaan kyllästynyt Ylöjärven kaupunki asentaa valvontakameroita useisiin paikkoihin

Jatkuva ilkivalta sai Ylöjärven kaupungin tarttumaan kameravalvontaan.

Ylöjärven Räikän tykkilumilatua laitettiin kuntoon marraskuun loppupuolella. Joululuun puolessa välissä tykkilumiradalla tehtiin ilkivaltaa ajelemalla mönkijällä.

23.12.2021 6:30

Aamulehti

Ylöjärvellä syksyn aikana lisääntyneet ilkivaltatapaukset saivat kaupungin päätymään valvontakameroiden asentamiseen.

Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää kertoo, että vielä syksyllä katsottiin, että valvontakameroiden asentaminen olisi liian suuri investointi. Nyt tilanne on hänen mukaansa muuttunut.

”Selvitimme asiaa ja tutkimme erilaisia vaihtoehtoja. Tulimme siihen tulokseen, että yhteistyökumppaneiden kanssa kokonaisuudesta ei tulekaan niin kallis, joten asiaa lähdettiin edistämään”, Tanhuanpää kertoo.

Lue lisää: Poliisin mitta alkaa olla täysi: Ilkivaltaa on nyt Ylöjärven lisäksi myös Nokialla – ”Työaikaa alkaa mennä näihin typeriin juttuihin liikaa”

Valvontaa tehdään jatkossa noin 5-10 kohteessa yleisillä alueilla. Alueilla, joissa valvontaa suoritetaan, asiasta ilmoitetaan kyltein. Osassa kohteita kameravalvonta on jo käytössä, ja valvonta laajenee sitä mukaa, kun kameroita saadaan asennettua.

Kameravalvonta kustannetaan Ylöjärven kaupungin kunnossapidon määrärahasta.

Lue lisää: Ilkivalta lähti käsistä Ylöjärvellä, jossa jopa asennusta odottavat roskikset ja puistonpenkit on töhritty: ”Tässä ei voi kuin toivoa parasta”

Laajaa ilkivaltaa

Ylöjärvellä ilkivaltaa on kohdennettu syksyn aikana leikkipuistoihin ja bussipysäkkeihin. Suurin yksittäinen ilkivaltateko kohdistui syyskuussa Pikku-Ahveniston laavulle, joka paloi tuhopoltossa.

Tanhuanpää kertoo, että ilkivalta on jatkunut, vaikka lumi ja talvi on saapunut. Hän kertoo, että myös talviset ulkoliikuntakohteet ovat saaneet ilkivallasta osansa.

”Räikän tykkilumiladulla ajeltiin pari viikkoa sitten mönkijällä ja myös luistinratojen pintoja on rikottu jollakin terävällä”, Tanhuanpää harmittelee.

Hän sanoo, että vaikka kyseessä on aineellisesti pienet vahingot, aiheutuu ilkivallasta kuitenkin huomattavaa työtä.

”Se on parin päivän homma, kun rikottu luistinradan pinta saadaan jälleen kuntoon.”

Ilkivallasta huomattavat kustannukset

Ylöjärvellä ei ole aiemmin pidetty tarkkaa kirjaa siitä, millaiset kustannukset ilkivalta tuo kaupunkilaisille vuodessa. Tanhuanpää kertoo, että aikaisemmin kysyttäessä heitettiin jokin summa lonkalta.

”Nyt kun olemme seuranneet kustannuksia tarkemmin ja pitäneet niistä kirjaa, olemme huomanneet, että ilkivalta syö huomattavan summan vuodessa.”

Tarkkoja lukuja ei vielä pysty sanomaan, mutta tarkempia laskelmia on saatavilla keväämmällä, jolloin summia pystytään tarkastelemaan esimerkiksi puolen vuoden ajalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut