Soten ICT-raha kutistui lähes kolmannekseen toivotusta Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Rahoituksen puute uhkaa kaatua Pirkanmaan kuntien niskaan – Maakunta saa vain reilun kolmasosan hakemastaan tärkeästä sote-tuesta

Kun sosiaali- ja terveysministeriö julkisti hyvinvointialueiden avustukset, Pirkanmaan sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala järkyttyi, kun ICT-tuen summa jäi reiluun kolmasosaan haetusta. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan ICT-palveluihin myönnetty raha ei ole kehittämisraha, vaan maakunnat hakivat rahaa liian lavein perustein.

Sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala hämmästyi sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä myöntää Pirkanmaalle ensi vuodelle 14,3 miljoonaa euroa ICT-muutostukea haetun 37,4 miljoonan euron sijaan. Hänet kuvattiin Pirkanmaan hyvinvointialueen tiloissa Kaupissa.

23.12.2021 6:00

Aamulehti

Pirkanmaa sai sosiaali- ja terveysministeriöltä tietojenkäsittelyn, tieto- ja viestintätekniikan muutostöihin (ICT) ensi vuodelle 14,3 miljoonaa euroa, kun sen hakema summa oli 37,4 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut