Tampere rokottaa ulkopaikkakuntalaisia enää ainoastaan poikkeustapauksissa - Pirkanmaa - Aamulehti

Tampere rokottaa ulkopaikkakuntalaisia enää ainoastaan poikkeustapauksissa: ”Jokainen kunta rokottaa omat asukkaansa”

Tampere antaa nyt koronarokotuksia vain tamperelaisille ja täällä pysyvästi pitkäaikaisesti oleskeleville ulkopaikkakuntalaisille, joilla olisi kohtuuttoman pitkä matka kotikuntaan.

Tampereen Keskustorilla jonotettiin rokotusbussiin marraskuussa. Jono ulottui joulutorille asti.

21.12.2021 13:50

Aamulehti

Tampereen kaupunki on muuttanut linjaustaan, ja tarjoaa nyt koronarokotuksia vain tamperelaisille ja sellaisille ulkopaikkakuntalaisille, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti Tampereella esimerkiksi työn tai opiskelun takia ja joilla olisi tuntien matka kotikuntaan.

”Viime torstaina sovimme alueellisessa rokotuskoordinaatiokokouksessa, että jokainen kunta rokottaa omat asukkaansa”, sanoo Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio.

Aikion mukaan pitkään täällä oleilevat ulkopaikkakuntalaiset kannattaa kuitenkin rokottaa, jotta epidemia saadaan paikallisesti hallintaan.

Aikio kertoo, että tamperelaisia rokotettavia on vähintään 180 000, jotta 85 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan. Kesän ja syksyn aikana Tampereella koronarokotuksen saaneista muutama prosentti oli muun muassa kehyskuntien asukkaita. Tampere on siis tarjonnut ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen kymmenille tuhansille ulkopaikkakuntalaisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut