Saarioinen odottaa ensi vuodelle huomattavaa kasvua valmisruuissa - tällaista on Kangasalan Sahalahden tehtaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Valmisruoka valtaa ruokapöytiä – Saarioinen odottaa tälle vuodelle huomattavaa kasvua, joka näkynee myös legendaarisissa klassikoissa: ”Eivät missään tapauksessa auringonlaskun tuotteita”

Kangasalan Sahalahdella Saarioisten tehtaassa valmistetaan vuosittain 30 miljoonaa kiloa valmisruokia, joiden käyttö suomalaisissa ruokapöydissä kasvaa koko ajan. Saarioinen arvioi, että vuonna 2022 valmisruokamarkkina kasvaa noin 10 prosenttia. Toimitusjohtaja kertoo, että kasvun taustalla vaikuttaa paitsi korona-aika, myös väestön ikääntyminen ja kaupungistuminen. Aamulehti kiertää vuorotellen Pirkanmaan kunnat ja paneutuu kiinnostaviin paikallisiin puheenaiheisiin.

Saarioisten Sahalahden tehtaan elintarviketyöntekijä Henna Nummi mittasi uunista tulleiden liha-makaronilaatikoiden lämpötiloja Sahalahden tehtaassa ennen joulua. Liha-makaronilaatikko on pitänyt pintansa osana suomalaisten ruokapöytää vuosikymmenien ajan ja myynti kasvaa edelleen.

4.1. 6:30

Aamulehti, Kangasala

Valmisruoka vyöryi suomalaisiin koteihin 1950-luvulla ja se on pysynyt tiukasti osana suomalaisten ruokapöytiä siitä lähtien. Vaikka asenteet valmisruokaa kohtaan ovat vuosikymmenien aikana vaihdelleet, on valmisruoka vahvistanut asemaansa vuosikymmen toisensa jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut