Kaukolämpö turvataan Valkeakoskella vaikka lakko tulisi - Pirkanmaa - Aamulehti

Valkeakoskella kaukolämpöä tuotetaan UPM:n tehtaalla: Mitä tapahtuu, jos Paperiliiton laaja lakko toteutuu keskellä kylmää talvea? – ”Ei turhaa paniikkia”

Valkeakoskella kaukolämpö keskustan verkkoon tuotetaan UPM:n Tervasaaren tehtaalla. Paperiliitto on ilmoittanut mahdollisesta lakosta 1. tammikuuta alkaen. Lakon ulkopuolelle ei ole rajattu yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisiäkään tehtäviä.

UPM:llä ja Paperiliitolla on eri käsitykset siitä, pitäisikö neuvotella yhdestä vai viidestä eri työehtosopimuksesta. Jos tulee lakko, Tervasaaressa pyrittäneen tuottamaan kaukolämpöä maakaasulla esimiesvoimin ja pitkälti automaation turvin.

16.12.2021 7:27

Valkeakoski on yksi niistä kaupungeista, missä parhaillaan käydään läpi varautumista kaukolämmön takaamiseksi myös tammikuulla. Vastaava tilanne on esimerkiksi Raumalla.

Vauhtia varajärjestelyiden varmistamiseen on pannut Paperiliiton ilmoitus mahdollisesta työnseisauksesta UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavissa tehtaissa. Ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta, lakko alkaa Valkeakoskellakin tammikuun alussa. Se voi kestää Paperiliiton ilmoituksen mukaan 22. tammikuuta asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut