Katso, kuinka nopeasti kotikunnassasi saa hoivakotipaikan – Tamperelainen Riitta Heikkilä sai äidilleen paikan ja kertoo nyt tärkeän vinkin: ”Olisimme aivan pulassa, jos sitä ei olisi”

Osassa Pirkanmaan kunnista hoivakotipaikat ovat aivan täynnä ja jonot jo huolestuttavan pitkiä. Aamulehden kyselyyn vastanneet lukijat kertovat, millaista on, kun huonokuntoisia vanhuksia yritetään hoitaa kotona liian pitkään. Riitta Heikkilä sai äidilleen Irma Ojaselle hoivakotipaikan Tampereen Tesomalta ja helpottui. ”Äiti on turvassa täällä. Ei tarvitse olla sydän syrjällään, että missä nyt ollaan ja mitä nyt tapahtuu.”

Irma Ojanen on iloinen siitä, että hänen on mahdollista asua yksin omassa huoneessa Tampereen Tesomalla. Hän on riittävän hyväkuntoinen kantaakseen mukanaan avainta. Näin hän saa laitettua oven lukkoon, jotta huoneeseen ei eksy kutsumattomia vieraita.

23.1. 6:00

Aamulehti

”Täällä on se ihanaa, että sinutellaan heti, kun tullaan ovesta sisään – ihan kaikkia, oli herra taikka narri. Tulee heti läheisyyttä. Eihän millään muista kaikkien nimiä”, Irma Ojanen, 90, innostuu kertomaan.

Ojanen asuu Mainiokoti Ilonkaaressa Tampereen Tesomalla. Hänellä on oma huone ja kylpyhuone yhdessä talon neljästä ryhmäkodista. Kyse on tehostetusta ympärivuorokautisesta palveluasumisesta. ”Kyllä täällä hyvin viihtyy, mutta eihän kotia mikään voita”, hän toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut