Mille teille Pirkanmaalle on myönnetty tierahaa? - Pirkanmaa - Aamulehti

Eduskunnan joululahjarahoista odotettu 1,3 miljoonan euron tiepotti Pirkanmaalle

Myös luontokohteille luvassa lisärahaa.

Välkkiläntie Urjalassa on saamassa joululahjarahaa eduskunnalta. Kuva on otettu 20. elokuuta 2021.

13.12.2021 11:09

Aamulehti

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on saanut tehtyä budjettiesitykseen noin 40 miljoonan euron lisäpotin. Kyse on perinteisistä eduskunnan joululahjarahoista.

Valtion ensi vuoden budjetti on pian eduskunnassa lopullisessa täysistuntokäsittelyssä.

Kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) korostaa, että Pirkanmaan kohteet ovat tärkeitä teitä alueen yrityksille ja työssäkäynnille. Tie ovat myös läpikulkuteitä kuntien välillä.

Yksi merkittävä kohde on tuttuun tapaan tiestö. Valiokunta esittää 19,2 miljoonaa euron lisärahoitusta tieliikennekohteisiin eri puolille maata. Pirkanmaalle tierahoista kohdistuu reilu 1,3 miljoonaa euroa.

Tukea saavat Alkkiantie, Ahrola-Mihari -tie sekä Välkkiläntie, jotka ovat tunnettuja huonokuntoisuudesta.

Lue lisää: Jopa 100 kilometriä teitä voidaan jyrsiä takaisin soralle Pirkanmaalla, koska rahaa kunnostukseen ei ole – Kävimme ajamassa tien, jollaista kokenut rekkakuski ei ole nähnyt missään

Kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) muistuttaa, että Välkkiläntien kunnostamisesta tehty adressi sekä Alkkiantien kunnostamista vaatineet kirjoitukset on huomioitu.

Pirkanmaan keskustalaiset kansanedustajat Jouni Ovaska ja Arto Pirttilahti korostavat, että Välkkiläntien kunnostamisesta tehty adressi sekä Alkkiantien kunnostamista vaatineet kirjoitukset on huomioitu, ja nyt nämä kohteet pannaan kuntoon.

Alkkiantien päällystämiseen Parkanossa esitetään 400 000 euroa ja Välkkiläntie päällystäminen Urjalassa 300 000 euroa. Ahrola-Mihari -tien peruskorjaus Hämeenkyrössä on saamassa 620 000 euroa.

Pirkanmaan liitosta muistutetaan, että Länsi-Suomen maakuntien yhteiseen edunvalvontaan liittyvä valtatien 3 yhteysväli Tampere-Vaasa näkyy myös valtiovarainvaliokunnan listauksessa, sillä Kurikan Jalasjärvellä Juustoportin risteysjärjestelyihin osoitetaan 410 000 euroa.

Luontokohteisiin satsataan

Liikennehankkeiden lisäksi tukea saavat luontoretkeilykohteet, kuten Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark ja Teerilammen virkistyskalastuskohde Seitsemisessä. Rahoituksen avulla kehitetään esimerkiksi pitkospuita ja reittimerkintöjä.

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkille esitetään 150 000 euroa ja Teerilammen virkistyskalastuskohde Seitsemisen kansallispuistolle 100 000 euroa.

Tie- ja kansallispuistohankkeiden lisäksi Pirkanmaan yrittäjyyshankkeen pilotointiin on luvassa 100 000 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut