Ajokeli on ollut lauantaina huono, ei isoja kolareita - Pirkanmaa - Aamulehti

Keli oli jäätävää sadetta ja liukkaita teitä lauantaina, ja sunnuntai jatkuu sumuisena – ”Kiirettä ei kannata liikenteessä pitää”

Keli oli Pirkanmaalla lauantainakin huono. Perjantain peltikolarit saivat jatkoa. Tiet olivat paikoin liukkaita, lumisia ja sohjoisia. Isoilta tieliikenneonnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin lauantai-iltaan mennessä.

Autojen ikkunat olivat jääkuorrutteen peitossa aamupäivällä lauantaina. Jäätävä sade myös jähmettyi tuulilasiin ajon aikana.

11.12.2021 8:12 | Päivitetty 11.12.2021 20:15

Aamulehti

Keli oli lauantaina huono suuressa osassa maata. Pirkanmaalla sattui aamun ja päivän mittaan muutamia peltikolareita, mutta suurilta onnettomuuksilta vältyttiin lauantai-iltaan mennessä.

Varsinkin jäätävä sade liukastutti teiden pintoja ja kuorrutti autojen ikkunoita ja konepeltejä aamusta alkaen. Sade muuttui suuressa osassa Pirkanmaata lumeksi illan aikana.

Ilmatieteen laitos varoitti, että keli on huono jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Varoitus oli voimassa lauantaina koko maassa lukuun ottamatta Lapin pohjoisosia ja Ahvenanmaata.

”Kiirettä ei kannata liikenteessä pitää. Turvavälit kuntoon ja kelin huomioimista”, palomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitokselta neuvoi lauantaina.

Jos keli jatkuu samanlaisena kuin päivällä, pelti saattaa kolista illan ja yön mittaan, arvioi tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen lauantaina alkuillasta. Toisaalta Hiltusen mukaan liikenne rauhoittunee illan mittaan.

Pieniä kolareita

Pirkanmaalla sattui lauantain mittaan muutamia tieliikenneonnettomuuksia. Kolarointia sattui ainakin Tampereella, Kangasalla, Ylöjärvellä, Urjalassa ja Valkeakoskella.

Ylöjärvellä tiellä 3 sattui lauantaiaamuna kahden henkilöauton peräänajo. Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja, vaan pelkästään pieniä peltivaurioita, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 8.29. Onnettomuus sattui Kolsopin ja Metsäkylän välisellä tieosuudella. Siitä ei aiheutunut haittaa muulle liikenteelle.

Riski jäätävään sateeseen

Sunnuntaina ajokeli voi olla huono maan itä- ja pohjoisosissa. Jäätävän sateen riski jatkuu. Etelä- ja Keski-Suomessa kadut voivat paikoin muuttua luistinradoiksi, jos jäätävän sateen kertymät kasvavat suuriksi.

Myös kevyen liikenteen väylien pinnat voivat olla yllättävän liukkaita lauhtumisen ja sateiden vuoksi.

Tampereella on sunnuntaina pilvistä ja pikkupakkasta, ennustaa Ilmatieteen laitos. Päivän mittaan sää on myös sumuinen.

Lämpötila sahaa nollan molemmin puolin

Haastavia tieolosuhteita on odotettavissa pitkälle ensi viikkoon saakka isossa osissa maata.

Kireiden pakkasten jälkeen joulukuu näyttäytyy vastedes selvästi lauhempana ja sateisempana. Lämpötila sahaa viikonloppuna maan eteläosassa nollan asteen molemmin puolin, keskisessä ja pohjoisessa Suomessa on jonkin verran pakkasasteita.

Viikko näyttää ennusteissa hyvin lauhalta. Lumet saattavat huveta erityisesti maan etelä- ja länsiosista joulua edeltävällä viikolla. Tampereella pakkasten ennustetaan lauhtuvan tiistaina, jolloin luvassa on 2 astetta ja vesisadetta.

Päivitys 11.12.2021 kello 16.33: Päivitetty juttua kauttaaltaan iltapäivän tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut