Aamulehti seuraa liukasta ajokeliä Pirkanmaalla perjantaina 10.12. - Pirkanmaa - Aamulehti

Ajokeli oli perjantai-iltana todella liukas, Tampereella satoi jäätävää tihkua: Pirkanmaalla sattui useita onnettomuuksia, yksi loukkaantui vakavasti Ylöjärvellä

Aamulehti seurasi tässä jutussa perjantai-illan tieliikennettä Pirkanmaalla. Kello 22 mennessä pahin onnettomuus tapahtui Ylöjärvellä tiellä 65, missä kolme autoa kolaroi.

10.12.2021 16:26 | Päivitetty 10.12.2021 22:15

Aamulehti

Pakkasen lauhtuminen sai tiet liukkaiksi Pirkanmaalla. Pirkanmaan pelastuslaitos sai perjantaina hälytyksiä useista liikenneonnettomuuksista.

Aamulehti seurasi tässä jutussa perjantain tieliikennettä.

Henkilöauto ulos tieltä Sastamalassa

Kello 20.36: Henkilöauto on ajautunut hiljaisessa vauhdissa ulos tieltä Sastamalassa Tampereentiellä. Onnettomuus sattui kello 19.34 aikaan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen kertoo, että pelastuslaitoksella ei ollut asiassa käytännössä tehtävää. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja tai vahinkoa ajoneuvolle.

Kuokkasen mukaan liukkaus oli ainakin osasyynä ulosajoon. ”Kovin liukasta oli ollut.”

Kolmen auton ketjukolari Hervannan valtaväylällä

Kello 19.09: Tampereella on sattunut alkuillasta peräänajoja liukkauden takia. Kello 17.25 Hervannan valtaväylällä tapahtui kolmen auton ketjukolari, jossa kuitenkin vältyttiin henkilövahingoilta. Kello 17.50 Lempääläntiellä Viinikan liikenneympyrän jälkeen sattui peräänajo.

Palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta sanoo, että Tampereella on alkanut jäätävä tihkusade. Sen pelätään liukastavan ajokeliä entisestään. ”Toivotaan, ettei tapahdu enempää mitään”, Keskinen sanoo.

Yksi loukkaantui vakavasti Ylöjärven kolarissa

Kello 17.53: Ylöjärven kolmen auton kolarissa oli mukana yhteensä neljä ihmistä, joista yksi loukkaantui vakavasti, Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo.

Tiellä 65 Ylöjärven Pappilankylän kohdalla eli Poikeluksentiellä sattui kolmen henkilöauton kolari perjantaina kello 16 aikaan. Tarkka onnettomuuspaikka on tiellä noin neljä kilometriä Kurun keskustasta etelään.

Kurusta päin tulossa ollut auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja törmännyt pohjoisen suuntaan matkalla olleeseen henkilöautoon nokikkain ja osittain kyljittäin. Tämän seurauksena etelästä tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Lisäksi etelästä päin tullut kolmas auto törmäsi kolaroineisiin autoihin ja ajautui ojaan.

Pelastuslaitos joutui irrottamaan yhden auton kuljettajan autosta leikkaamalla autoa. Kuljettaja loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Tie oli katkaistuna kokonaan liikenteeltä noin 1,5 tunnin ajan ja henkilöautoja ohjattiin kiertotiellä. Liikenne ruuhkautui pahasti.

Auto penkalle 9-tiellä Tampereella

Kello 17.23: 9-tiellä Tampereella on sattunut liikenneonnettomuus kello 17.01 aikaan. Tarkempi paikka on välillä Santaharjuntie–Kaukajärven liittymä. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa henkilöauto on pyörähtänyt ja päätynyt tienpientareelle. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Sastamalassa tiellä 12 on ollut myös hälytys liikenneonnettomuudesta. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 16.41 aikaan.

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo Aamulehdelle, että hälytyksessä oli kyse tiellä olleista lasinsirpaleista. Epäillään, että jokin eläin olisi törmännyt autoon, mutta paikalla käynyt pelastuslaitos ei nähnyt siellä enää autoa tai eläintä.

Tilanne muuttunut Ylöjärvellä

Kello 17.14: Tilanne on muuttunut tiellä 65 Ylöjärvellä, jossa sattui kello 16.03 aikaan kolmen auton kolari. Tie ei ole enää kokonaan suljettu, vaan liikenne ohjataan vuorotellen tapahtumapaikan ohi. Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä.

Kolmen auton kolari Ylöjärvellä

Kello 16.26: Ylöjärvellä tiellä 65 on sattunut kolmen auton kolari. Tie on tällä hetkellä kokonaan suljettu liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden takia.

Onnettomuus sattui noin kello 16 Parkkuun tienhaaran ja Kurun kirkonkylän välisellä alueella.

”En tiedä, miten onnettomuus on syntynyt. Tie on ainakin erittäin liukas”, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen.

Onnettomuuspaikalla on Keskisen mukaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä.

Keskisen mukaan on mahdollista, että arviolta puolen tunnin kuluttua voidaan saada toinen ajokaista auki. ”Toivossa on hyvä elää”, sanoo Keskinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut