Presidentti myönsi itsenäisyyspäivänä arvonimen neljälle pirkanmaalaiselle - Pirkanmaa - Aamulehti

Presidentti myönsi arvonimen neljälle pirkanmaalaiselle

Arvonimen saivat Marja Ritala, Matti Arpiainen, Pekka Laukkanen sekä Katariina Pylsy.

Marja Ritalalle myönnettiin apteekkarineuvoksen arvonimi. Ritala kuvattiin vuonna 2016 hänen toimiessaan Suomen Apteekkariliiton puheenjohtajana.

6.12.2021 20:11

Aamulehti

Tasavallan presidentti myönsi itsenäisyyspäivän alla arvonimiä. Pirkanmaalla arvonimen sai tänä vuonna neljä henkilöä.

Apteekkarineuvoksen arvonimen sai kangasalalainen apteekkari ja farmasian tohtori Marja Ritala. Hän toimi Suomen Apteekkariliiton puheenjohtajana 2015–2018. Ritala työskentelee apteekkarina Tampereen Kalevan Haka-apteekissa.

Aikaisemmin hän on toiminut apteekkarina myös Helsingissä ja Kangasalla. Tampereelle hän siirtyi vuonna 2019. Lisäksi Ritala on työskennellyt noin 16 vuotta lääketehdas Orionilla.

Yrittäjäneuvoksen arvonimen sai tamperelainen ekonomi Matti Arpiainen. Arpiainen toimii Tampereen tiivisteteollisuus oy:n hallituksen puheenjohtajana ja hän on johtanut yritystä yli 40 vuoden ajan.

Tampereen Tiivisteteollisuus oy:n toimitusjohtaja Matti Arpiainen (kesk.) kuvattuna vuonna 2004. Tuolloin yhtiö oli tehnyt historiansa suurimman koneinvestoinnin. Uuden laserleikkuulinjan kiskoja asensivat tsaksalaiset Michael Hausen (vas.) ja Hans Schmölzle.

Yrityksen perusti aikoinaan hänen isänsä Jussi Arpiainen vuonna 1943. Nykyään Tampereen tiivisteteollisuus on yksi pohjoismaiden johtavista tiivisteiden valmistajista.

Lisäksi Arpiainen toimii Tampereen keskuskauppakamarin valtuuskunnan puheenjohtajana. Hänet on myös valittu Tampereen ensimmäiseksi Liettuan-kunniakonsuliksi.

Valkeakoskelaiselle koulutuspäällikölle ja ammattilentäjälle Pekka Laukkaselle myönnettiin itsenäisyyspäivänä lentokapteenin arvonimi. Aikaisemmin Laukkanen on työskennellyt myös veturinkuljettajana.

Aamulehti pääsi Pekka Laukkasen kyytiin vuonna 2018.

Kotiseutuneuvoksen arvonimi myönnettiin Katariina Pylsylle. Hämeenkyröläinen Pylsy on maatalous- ja metsätieteiden maisteri sekä agronomi. Pylsy eläköityi tämän vuoden kesäkuussa Sastamalan kaupungin maaseutujohtajan virastaan.

Katariina Pylsy kesäkuussa 2021.

Pylsy on perustanut yhdessä miehensä Eero Pylsyn kanssa Hämeenkyröön maisemakahvilan sekä maisemapuiston.

Vuonna 2012 Pylsylle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan Ritarimerkki.

Tasavallan presidentti myönsi 3. joulukuuta kaikkiaan 62 arvonimeä. Joukossa olivat pirkanmaalaisten lisäksi muun muassa vuorineuvoksen arvonimen saanut Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho sekä kulttuurineuvoksen arvonimen saanut viihdetaiteilija Eino Grön.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut