Nyssen ensi kesän bussilinjoille esitetään muutoksia - Pirkanmaa - Aamulehti

Tällaisia muutoksia Tampereen seudun bussilinjoihin esitetään ensi kesälle – Päätökset tehdään tällä viikolla

Reittimuutoksia esitetään yhteensä kuuteen linjaan, joista kolme kulkee Tampereella ja kolme Kangasalla.

Rivi Nyssen busseja kuvattiin syyskuun lopussa Tampereen Nekalassa.

6.12.2021 15:18

Aamulehti

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunnalle esitetään useita muutoksia kesäkauden 2022 bussireitteihin, Nysse kertoo. Muutoksista päätetään lautakunnassa torstaina viikolla 9. joulukuuta.

Reitteihin esitetään seuraavia muutoksia:

Linja 2 Rauhaniemi – Särkänniemi

Päätepysäkki siirtyy Pyynikintorilta Särkänniemeen.

Linja 6 Vatiala – Länsi-Hervanta

Linjalla tehdään reittimuutos Valtialassa Lentolan teollisuusalueelle. Linja liikennöi Vatialasta Nattariin Mäkirinteentien, Lentolantien ja Vatialantien kautta.

Linja 7 Linnainmaa – Kalkku

Reitti muuttuu välillä Epilä-Tesoma.

Lue lisää: Yli pariinkymmeneen Tampereen seudun bussilinjaan tulossa muutoksia, vielä voit vaikuttaa – Katso tästä, mitä omalle reitillesi on suunniteltu

Kangasalle muutoksia kolmelle linjalle

Linja 45 lakkautetaan ja korvataan linjalla 40C

Linja 40 kulkee Kangasalan keskustasta, Tursolan ja Metsäkulman kautta Kangasalan asemalle.

Linjaa 40C liikennöidään maanantaista lauantaihin tunnin välein pitkin reittiä Kangasalan asema – Metsäkylä – Tursola – Kangasalan keskusta – Rekiälä – Pikkola – Ilkko – Nattari – Vehmainen – Haihara – Messukylä – Kalevanharju – Yliopisto – Sorin aukio – Koskipuisto – Keskustori.

Linja 42 Kuhmoinen – Sorin aukio

Linjalla liikennöidään Kuhmoisista Sorin aukiolle. Tällöin muutamilla Kuhmoisiin saapuvilla ja tulevilla vuoroilla on vaihdoton yhteys Tampereen keskustaan.

Linja 48 Pohja / Kuhmalahti / Kivisalmi / Moltsia / Pakkala / Sahalahti – Kangasala

Uudella linjalla liikennöidään Pohjan ja Kangasalan keskustan välillä.

Jo hyväksytty linjastokokonaisuus

Pohjois-Tampereen linjastokokonaisuus on hyväksytty joukkoliikennelautakunnassa toukokuussa 2021 kilpailuttamisen avaamisen yhteydessä. Uusi linjasto parantaa yhteyksiä etenkin Kämmenniemestä Tampereelle, lisää nopeita yhteyksiä kaupungin keskustaan ja selkeyttää linjastokokonaisuutta.

Linja 90 (Terälahti) – Kämmenniemi – Keskustori

Linja kulkee arkisin tunnin välein Terälahden/Kämmenniemen ja Tampereen keskustan välillä. Reitti kulkee Aitolahdentietä. Viikonloppuisin reittiä liikennöidään tunnin välien Kämmenniemen ja Tampereen keskustan välillä.

Linja 90X Terälahti – Kämmenniemi – Keskustori

Linja liikennöi arkisin ruuhka-aikoina tunnin välein aamulla Terälahdesta Tampereen keskustaan. Iltapäivällä liikennöidään tunnin välein Tampereen keskustasta Terälahteen. Bussit kulkevat valtatien 9 kautta.

Linja 91 Aitoniemi – Sorila ja linja 92 Sorila – Viitapohja – Kämmenniemi

Linjat 91 ja 92 jatkavat lähes samalla tavalla kuin nykyisin. Ne liikennöivät päivittäin joitakin vuoroja, ja linjoilla on Sorilassa vaihtoyhteys linjoille 90 ja 90X.

Uudet linjat 93 ja 94

Uudet linjat perustetaan Viitapohjan, Maisansalon, Teiskon kirkonkylän, Kaanaan ja Mäntylän alueille.

Linja 93 liikennöi reittiä Mäntylä – Kaanaa – Terälahti – Teisko – Kämmenniemi. Vaihtoyhteys linjoille 90 ja 90X on Kämmenniemessä.

Linja 94 liikennöi Mäntylä – Kaanaa – Terälahti – Maisansalo – Kämmenniemi. Myös tällä linjalla on vaihtoyhteys linjoille 90 ja 90X Kämmenniemessä.

Nyssen reittimuutokset

Joukkoliikennelautakunta päättää kesäkauden 2022 ja talvikauden 2022 – 2023 bussilinjojen muutoksista joulu- ja tammikuussa.

Suunnitelmia on esitelty asukastilaisuuksissa. Peltolammin, Hervannan ja Koilliskeskuksen tilaisuuksiin osallistui 30 – 80 asukasta, Palautetta ja kehitysehdotuksia saatiin myös syksyllä toteutuneesta linjastouudistuksesta.

Kesällä ja syksyllä saadut asiakaspalautteet on käyty läpi. Sen lisäksi Nysse on seurannut matkustajamäärien kehitystä ja alueellista pysäkkikohtaista käyttöä.

Palautteiden ja asukastilaisuuksien pohjalta tehdään vielä muutoksia esitykseen, joka koskee talvikauden 2022 – 2023 liikennettä. Niistä tiedotetaan myöhemmin.

Lähde: Nysse

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut