Aamulehti 140 vuotta: tässä ovat Valo-palkinnon saajat - Pirkanmaa - Aamulehti

Tässä ovat Valo-palkitut! – Taysin koronahoito nousi yleisön suosikiksi huikealla äänimäärällä: ”Yhteistyö ja sitkeys ovat ne, millä tässä pärjätään”

Taysin koronahoito oli Valo-palkinnon yleisöäänestyksen ehdoton suosikki. Lisäksi palkittiin kuusi muuta Pirkanmaan hyväksi työtä tehnyttä henkilöä tai toimijaa.

Jaana Syrjänen, Petrus Säilä, Juhani Sand, Tiia Kukkurainen, Helena Retulainen, Anna Koljander-Kuortti ja Henri Kähkönen vastaanottamassa palkintoa Torni-hotellin Paja-kongressikeskuksessa pidetyssä juhlassa.

3.12.2021 21:55 | Päivitetty 4.12.2021 14:26

Aamulehti

Aamulehti viettää 140-vuotissyntymäpäiviään. Torni-hotellissa perjantai-iltana järjestetyssä juhlassa palkittiin Pirkanmaalaisia tekoja ja tekijöitä Valo-palkinnoilla. Palkinnonsaajaksi oli ehdolla 21 ihmistä tai tahoa eri elämänalueilta.

Pyysimme lukijoita äänestämään omaa suosikkiaan. Äänestyksen pohjalta Aamulehden toimitus valitsi seitsemän erityistä valon tuojaa.

Yleisön suosikki oli ilmiselvä: Tampereen yliopistollisen sairaalan koronahoito sai yhteensä 2 505 ääntä. Ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 10 273.

Palkinnon juhlassa vastaanottivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand, infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen, infektio-osaston osastonlääkäri Petrus Säilä ja sairaanhoitaja Tiia Kukkurainen, Hatanpään infektio-osaston apulaisosastonhoitaja Helena Retulainen, teho-osaston sairaanhoitajat Anna Koljander-Kuortti ja Henri Kähkönen sekä sairaanhoitaja Laura Keskimaa.

”Sairaalamaailmassa olemme päivittäin koronan kanssa tekemisissä. Yhteistyö ja sitkeys ovat ne, millä tässä pärjätään”, Henri Kähkönen sanoi.

Myös Helena Retulainen ja Tiia Kukkurainen olivat otettuja palkitsemisesta.

”Lämmittää omaa sydäntä ja aivan varmasti koko työyhteisöä”, Retulainen sanoi.

Johtajaylilääkäri Juhani Sand kiitti lavalla tuhansia koronahoitoon osallistuvia työntekijöitä. Henkilökunnan kuormitus on ollut kova, mutta kliininen hoitotyö on ollut laadukasta ja toimivaa koko pandemian ajan.

Palkinnoksi voittajat saavat vedokset Aamulehden kuvaajien kuvista. Taysin koronahoidolle ojennettiin Toni Revon otos Tanssivat vedet -näytöksestä.

Voittajat

Yleisöäänestyksen voittaja: Taysin koronapotilaiden hoito 2 505 äänellä.

Ääniä kaikkiaan: 10 273.

Muut Valo-palkintojen saajat:

Tampereen kansi ja areena -hanke

Elisa Hakanen, Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja

Ilves Futis-Liiga

Kalaherkut Nygren, 120-vuotiaan Kauppahallin kalayritys

Serlachius-museot

Heli Skottman, soluteknologian professori

Katso koko palkintojenjako:

Yrittäjiä ja toimijoita

Koronhoidon lisäksi Valo-palkinnon saivat Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen, soluteknologian professori Heli Skottman, perheyritys Kalaherkut Nygren, Ilves Futis-liiga, Serlachius-museot sekä Tampereen kansi ja areena -hanke.

Elisa Hakanen oli liikuttunut ja kiitollinen palkitsemisesta.

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen oli palkitsemisesta liikuttunut.

”Nöyräksi ja onnelliseksi vetää, kun katsoo tätä palkittujen henkilögalleriaa. Ison yhteisömme kanssa olen ollut mahdollistamassa urheilutapahtumia, joista Pirkanmaa ja Tampere tunnetaan. Mukana on iso yhteisö vapaaehtoisia ja sidosryhmäläisiä”, hän sanoi.

Pyrintö on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista yleisseuroista, ja Hakanen on viettänyt sen parissa koko ikänsä.

Kalaherkku Nygren on yksi Kauppahallin perinteisimmistä kaupoista. Perheyritys on edistänyt paikallisuutta, sillä suuri osa kalatiskin antimista tulee suoraan Näsijärven ja Pyhäjärven kalastajilta. Palkinnon vastaanottivat sisarukset Vera, Verneri ja Valtteri Nygren.

Soluteknologian professori Heli Skottman palkittiin edistyksellisestä tutkimuksestaan. Hän johtaa Tampereen yliopiston silmäryhmää, joka on tekee uraauurtavaa kantasolututkimusta.

Nygrenin perheyritykselle annetun palkinnon saapuivat vastaanottamaan sisarukset Vera, Verneri ja Valtteri Nygren.

Jussi Tuulensuu onnitteli Heli Skottmania. Skottman johtaa Tampereen yliopiston silmäryhmää, joka on tekee uraauurtavaa kantasolututkimusta.

Urheilua ja taidetta

Tampereen kansi ja areena -hankkeella oli syytä juhlaan sillä Valo-palkinnon lisäksi Nokia-areenalla pelattiin kaikkien aikojen ensimmäinen jääkiekkopeli.

Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme ja KOY Tampereen monitoimiareenan hallituksen puheenjohtaja Markku Mäkiaho vastaanottivat palkinnon ja kertoivat sitten rientävänsä seuraamaan Areenan ensimmäisen illan sujumista.

Ilves Futis-Liiga palkittiin lasten jalkapalloharrastuksen mahdollistamisesta. Se liikuttaa kuluvalla kaudella yli 4 000 junioria.

Serlachius-museot palkittiin tärkeästä kulttuurityöstään Pirkanmaalla. Viime kesän Banksy-näyttely teki Mäntästä koko Suomen kulttuuripiirien puheenaiheen.

Tampereen areenaprojektin Markku Mäkiaho ja Marko Hurme riensivät naapuriin palkitsemisen jälkeen.

Ilves Futis-Liigan palkinnon vastaanottivat Kari Pansio, Henri Karhunen, Risto Valkeala ja Tiina Valkeala.

Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen sekä suunnittelupäällikkö Tarja Väätänen ja kehitysjohtaja Päivi Viherkoski.

Oikaisu 4.12.2021 kello 14.24: Kalaherkut Nygrenin Vera Nygrenin nimessä oli virhe. Jutussa ja kuvatekstissä kirjoitettu virheellisesti Veera Nygren.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut