Nuutajärven Lasikylän tehdaskiinteistölle uusi omistaja - Pirkanmaa - Aamulehti

Nuutajärven Lasikylän kauppa toteutui – tehdaskiinteistölle uusi omistaja Urjalassa

Nuutajärven Pruuki kiinteistö oy:n osakkeet on myyty suomalaiselle Olderman oy:lle.

Nuutajärven Lasikylän tehdaskiinteistön rakennukset vaihtavat omistajaa Urjalassa. Kuva on otettu 26. marraskuuta 2020, jolloin Aamulehti vieraili Lasikylässä.

4.12.2021 7:00

Aamulehti

Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö kertoo myyneensä omistamansa Nuutajärven Pruuki kiinteistö oy:n osakkeet suomalaiselle Olderman oy:lle.

Kauppahintaa säätiö ei kerro julkisuuteen.

Ostaja eli Olderman oy on kiinteistöalalla toimiva yritys, jonka omistaa raumalainen yritysjohtaja ja kiinteistöjalostaja Ari Salmi.

Aamulehti uutisoi kaupan aiesopimuksesta marraskuun alussa. Tuolloin kerrottiin omistajaa vaihtavissa tehdasrakennuksissa olevan merkittävä korjausvelka.

Lue lisää: Jääkiekkovaikuttaja ostaa Nuutajärven Lasikylän tehdaskiinteistön – alueelle toivotaan uusia toimijoita

Salmi aikoo jatkaa Nuutajärven Lasikylän kehittämistä yhteistyössä kulttuurisäätiön kanssa. ”Uskon vahvasti suomalaisen lasitaiteen ja puhallustaidon tulevaisuuteen. Tunnettujen taiteilijoiden myötävaikutuksella ja Lasikoulun hyvällä perusopetuksella Nuutajärvi pystyy kasvattamaan uusia huippuja alalle, Salmi sanoo tiedotteessa.

Lasikylää aiotaan myös kehittää edelleen ainutlaatuisena kulttuurimatkailukohteena, jota aiotaan tarjota aktiivisesti yrityksille kokous- ja koulutustapahtumien pitopaikaksi. Toiveena on, että rakennusten kunnostamisen jälkeen alueelle saadaan myös uusia vuokralaisia, esimerkiksi luovien alojen tekijöitä tai matkailupalveluiden tuottajia.

Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö puolestaan kertoo pystyvänsä yrityskaupan tuloksena keskittymään entistä paremmin nuutajärveläisen ja suomalaisen lasikulttuurin vaalimiseen ja edistämiseen. Nuutajärven lasitehdas on perustettu vuonna 1793 ja säätiön mukaan monet suomalaisen lasitaiteen ja -muotoilun klassikoista on alun perin luotu Nuutajärvellä.

Nykyisin siellä toimii yli kolmekymmentä lasitaiteilijaa ja -puhaltajaa, mikä tekee Nuutajärvestä Pohjoismaiden suurimman lasintekijäyhteisön. Lasitehtaan tiloissa toimii myös Koulutuskuntayhtymä Tavastian Nuutajärven lasikoulu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut