Varpu Hintsanen ei ollut uskoa lääkärin järkyttäviä sanoja – Kymmenen kuukautta myöhemmin 8-vuotias Senja-tytär kuoli: ”Tunnen koko kehossani ikävän siitä, etten saa halata ja pitää häntä sylissä”

Varpu Hintsanen, 43, menetti syöpään sairastuneen tyttärensä kaksi vuotta sitten. Perhe päätti puhua vaikeasta tilanteestaan avoimesti. Se herätti muissa halun auttaa ja ilahduttaa. ”Avoimuudesta on seurannut ehkä viisi ikäväksi luokiteltavaa kommenttia, mutta tuhansia lämpimiä viestejä. Vaikka toisin saatamme luulla, ihmiset toivovat toisille pääsääntöisesti hyvää.”

Varpu Hintsanen sanoo lapsensa sairauden ja kuoleman särkeneen hänet sirpaleiksi kuin maljakon lattialle. ”Silloin minun oli pakko alkaa miettiä, miten voin auttaa itseäni, toki muiden tuella. Surun kanssa pärjää ensin päivän, sitten viikon ja vuoden, kun sen hyväksyy osaksi elämää.”

12.12.2021 9:00 | Päivitetty 29.12.2021 10:20

Aamulehti

”Olen niin pahoillani. Syöpä on levinnyt uudelleen, rajusti.”

Lääkärin sanat ovat käsittämättömät, mielettömät. Juuri muutama kuukausi aiemmin, kun Varpu Hintsasen Senja-tyttären keho oli kuvattu päästä varpaisiin, kuvissa ei ollut näkynyt merkkiäkään syöpäsoluista. Vasta äskenhän, vain alle kuukausi sitten, tyttären kaksi vuotta kestäneet syöpähoidot olivat päättyneet ja hänen suoneensa oli tiputettu lääkkeitä viimeisen kerran.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut