Tampereelle suunnitellaan uusia rakennuksia täysin poikkeukselliselle paikalle, mutta nyt valitus uhkaa rakentamista – Selvitimme, miksi ely-keskus vaikuttaa jarruttavan isoja hankkeita Pirkanmaalla

Ely-keskus on viime vuosina valittanut useista merkittävistä hankkeista Pirkanmaalla. Esimerkiksi Tampereen ydinkeskustan iso täydennysrakennushanke on nyt jumissa valituksen takia. Nostamme esiin seitsemän muutakin esimerkkiä. ”Ely haluaisi museoida maailmaa”, syyttää Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti ja saa tukea monelta muulta kuntajohtajalta. Ely-keskus vastaa kritiikkiin.

Rakennusyhtiö Peabin yksikönjohtaja Kalle Kulmala seisoo Tampereen ytimessä Kymppikorttelin sisäpihalla, johon on tarkoitus rakentaa kerrostaloja asunnoille ja liikehuoneistoille. Kivenheiton päässä ovat Raatihuone ja Keskustori.

19.12.2021 6:30

Aamulehti

Nyt ollaan niin Tampereen ytimessä kuin olla voidaan.

Peab-rakennusyhtiön yksikönjohtaja Kalle Kulmala seisoo sisäpihalla. Hänen selkänsä takana on Puutarhakadun Pantin talo, vasemmalla Kekäleen talona tiedetty Sandbergin talo ja edessä Kauppakadun Osuuspankin talo. Tirkkosen talo jää oikeaan kulmaan. Jos sisäpihalta heittäisi kiven kattojen yli, voisi osua Raatihuoneella pormestarin kahvikuppiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut