Tiet ovat nyt liukkaita, Orivedellä auto katolleen - Pirkanmaa - Aamulehti

Tiet ovat nyt liukkaita – Ysitiellä Orivedellä henkilöauto katolleen ojaan

Pelastuslaitoksella ei ollut torstain vastaisena yönä yhtään liikenneonnettomuuteen liittyvää tehtävää. Aamulla on tapahtunut onnettomuus Orivedellä.

Tie onnettomuuspaikan lähellä oli suolattu, mutta märkä. Kelikameran kuva torstailta kello 8.34.

25.11. 8:20 | Päivitetty 25.11. 10:00

Aamulehti

Pirkanmaalla on vältytty torstain vastaisena yönä liikenneonnettomuuksilta, vaikka yöllä satoi muutama sentti lunta ja lämpötila nousi plussan puolelle.

Pirkanmaan pelastuslaitoksesta kerrotaan, että yön aikana ei ole ollut yhtään liikenneonnettomuuteen liittyvää tehtävää.

Kello 8.38 tuli ensitiedote liikenneonnettomuudesta Orivedeltä Ysitieltä. Ensitietojen mukaan paikalle lähti neljä pelastuslaitoksen yksikköä. Päivystävä palomestari Pasi Saari kertoo, että onnettomuus on tapahtunut Orivedeltä Tampereen suuntaan ajettaessa ennen ohituskaistoja.

”Siellä on pakettiauto pyörillään ojassa ja henkilöauto katollaan. Alkutietojen mukaan altistuneita on kaksi.”

Autoissa olleet henkilöt tarkastettiin onnettomuuspaikalla ambulanssissa ja vietiin jatkohoitoon sairaalaan.

Onnettomuudesta oli aamulla jonkin aikaa haittaa liikenteelle vielä kello 10 aikaan, koska Tampereen suunnan kaista oli suljettu. Ajoneuvot vaurioituivat onnettomuudessa hinauskuntoon.

Lue lisää: Pirkanmaalla voi sataa lunta yön aikana – jo keskiviikkona liukkaudesta koitui harmia tiellä

Tampereen tieliikennekeskuksen tietoon ei ollut tullut ennen aamukahdeksaa liikenneonnettomuuksia, jotka olisivat liittyneet lumisateeseen tai liukkauteen. Liikenneoperaattori Ossi Riikonen kertoo, että päätiet on suolattu ja sohjot pääosin poistettu.

”Alempi tieverkko on toki liukas. Siellä ei ole oikein lunta aurattavaksi ja hiekoittamaan ei ole vielä keretty. Suojalumi tamppaantuu heti liukkaaksi.”

Sääennuste lupaa lämpötilan painuvan Pirkanmaalla illalla pakkaselle pidemmäksi aikaa. Teille kylvetään tarvittaessa vielä lisää suolaa.

”Kun sataa vähän vettä, niin suola laimenee tieltä. Jos päätiet eivät ehdi kuivamaan pakastuessa, niin ne suolataan taas.”

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut