Varussotilaat Jemina Valtanen ja Joonas Uunonen kertovat rankimmasta kokemuksestaan palveluksessa: ”Jos siitä olen selvinnyt, selviän kaikesta muustakin” – Tällaista on arki armeijassa juuri nyt

Onko pinkan tekeminen lopetettu? Saako ammuntojen aikana somettaa? Pidetäänkö vielä rättisulkeisia? Pirkkalassa sijaitsevan Satakunnan lennoston varussotilaat Jemina Valtanen ja Joonas Uunonen sekä suojauskomppanian päällikkö, kapteeni Ilkka Juvela kertovat, millaista armeijaelämä on juuri nyt. Katso, miten varussotilaspalvelus on muuttunut omasta armeija-ajastasi. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2021.

Viime tammikuussa palveluksensa aloittaneet kersantti Joonas Uunonen ja alikersantti Jemina Valtanen olivat haastatteluhetkellä 26.11. valmistautumassa Ilmavoimien päättöharjoitukseen eli viikon kestävään loppusotaan Oulun Oulunsalossa. Sinne matkattiin Pirkkalasta bussikyydillä.

| Päivitetty

Aamulehti, Pirkkala

”Varusmies otetaan armeijassa huomioon yksilöllisemmin kuin aiemmin. Moneen asiaan on tuotu lisää humaania lähestymistapaa.”

Näin Satakunnan lennoston suojauskomppanian komentaja, kapteeni Ilkka Juvela tiivistää suomalaisen varussotilaskoulutuksen muutoksen sen jälkeen, kun hän itse oli alokkaana 20 vuotta sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut