Näissä paikoissa Ylöjärvellä pysäköintivirhemaksu napsahtaa helpoiten - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärvi korotti pysäköinti­virhemaksua kympillä – Näissä paikoissa sakkolappu napsahtaa helpoiten tuulilasin ja pyyhkijän väliin

Ylöjärvellä annettiin vuonna 2020 noin 200 pysäköintivirhemaksua. Arkistokuva on Ylöjärven terveyskeskuksen parkkipaikalta.

26.11. 7:27

Aamulehti

Ylöjärven kaupunki on nostanut pysäköintivirhemaksun 30 eurosta 40 euroon.

Ylöjärven kaupungin teknisen toimiston rakennusmestari Jarkko Haaranen kertoo, että korotuksen taustalla on sisäministeriön asetus.

Ylöjärven kaupungin pysäköinninvalvonnasta vastaa Nokian kaupunki, joka suorittaa valvontaa Ylöjärven alueella kymmenen tuntia viikossa.

Pysäköinninvalvonta aloitettiin Ylöjärvellä helmikuussa 2020. Haaranen sanoo, että tarve pysäköinninvalvonnalle oli erityisesti kaupungin kunnossapidolla, jolle väärin pysäköidyt autot aiheuttivat viivästyksiä esimerkiksi katuja auratessa.

”Ainakin tästä näkökulmasta pysäköinninvalvonta on kaupungissa tehonnut, sillä enää ei ole juurikaan ollut autoja kunnossapidon tiellä. ”

Haaranen sanoo, että pian kaksi vuotta jatkuneen pysäköinninvalvonnan aikana eniten pysäköintivirhemaksuja on annettu kirjaston, kaupungintalon ja kirkon välisellä alueella.

Nokian kaupungin pysäköinninvalvonnan hallintojohtaja Hanna Vuojela kertoo, että vuonna 2020 pysäköintivirhemaksuja annettiin Ylöjärvellä yhteensä noin 200.

Kuluvan vuoden tammi- ja syyskuun välisenä aikana pysäköintivirhemaksuja on annettu noin 100 kappaletta.

Ylöjärven kaupungille pysäköinninvalvonta maksaa vuosittain 25 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut