Pirkanmaan työllisyys on palautumassa koronaepidemiaa edeltävälle tasolle - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan työllisyys on palautumassa koronaepidemiaa edeltävälle tasolle – työttömiä on silti yhä yli 20 000

Työttömyys laski kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa vuoden takaiseen verrattuna.

Viime vuoden lokakuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski Pirkanmaalla 25 prosenttia. Tältä Tampereen keskustan kattojen yllä näytti maaliskuussa 2021.

23.11. 8:22

Aamulehti

Pirkanmaan työllisyystilanne jatkoi lokakuussa myönteistä kehitystään. Se on nyt asettumassa koronapandemiaa edeltäneelle ajalle. Työttömiä oli lokakuussa 22 112 henkilöä, mikä on 856 henkilöä enemmän kuin vuoden 2019 lokakuussa. Työttömyysaste oli lokakuussa 8,9 prosenttia.

Viime vuoden lokakuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski 25 prosenttia ja lomautettujen 74 prosenttia. Työttömyys laski kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa. Korkein se oli Tampereen seutukunnassa, 9,2 prosenttia, ja matalin Lounais-Pirkanmaalla, 6,1 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus- ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetusalalla.

Uusia avoimia työpaikkoja oli lokakuussa jälleen lähes ennätysmäärä. Niitä ilmoitettiin TE-toimistoon 11 739 kappaletta eli lähes 95 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Koko Suomessa työttömyysaste oli lokakuussa 9,8 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 259 036 henkilöä, joista lomautettuina 19 766 henkilöä. Heidän määränsä laski 17 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ely-keskuksen tänään julkaisemasta lokakuun 2021 työllisyyskatsauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut