Tampereen seudulla useita pieniä peltikolareita – ajokelissä voi tapahtua käänne huonompaan: “Tämä on nyt tällaista matalapaineiden marssia” - Pirkanmaa - Aamulehti

Tampereen seudulla useita pieniä peltikolareita – ajokelissä voi tapahtua käänne huonompaan: “Tämä on nyt tällaista matalapaineiden marssia”

22.11. 17:06 | Päivitetty 22.11. 20:23

Aamulehti

Ilmatieteen laitos on antanut Pirkanmaalle tiistaille varoituksen huonosta ajokelistä.

Etenkin tiistai-iltana alkava lumi- ja räntäsade voi vaikuttaa ajo-olosuhteisiin. Illan tunteina lännestä saapuu sadealue, joka alkaa lumisateena, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa. Myöhemmin sää lauhtuu ja sade muuttuu vetisemmäksi.

Huonon ajokelin varoitus on annettu tiistaina laajalle alueelle Kymenlaaksosta ja Keski-Suomen maakunnasta länteen sekä pohjoisessa Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan asti. Pirkanmaalla kelivaroitus on voimassa vielä torstaihin saakka.

Syynä ovat vaihtelevat säät, joiden vuoksi lämpötila sahaa nollan molemmin puolin ja sää on vuorotellen poutainen ja vuoroin sateinen. Sateita odotetaan Pirkanmaalle lähinnä öisin. Päivällä sää on selkeämpi.

“Tämä on nyt tällaista matalapaineiden marssia”, Viljamaa kuvaa.

Maanantaina liukasta

Pirkanmaalla on ollut pakkasen vuoksi liukasta myös maanantaina. Tampereen seudulla on maanantai-iltapäivänä sattunut useita pieniä peltikolareita esimerkiksi Nokialla Läntisellä kehätiellä, Ylöjärvellä Vaasantiellä, Hämeenkyrössä ja Tampereella Lahdentiellä.

”Minulla ei ole tietoa jokaisen yksittäisen kolarin syystä, mutta aika monta niitä on ollut ja kuuralla on voinut olla osuutta asiaan. Kyllä siellä nyt vähän saa varoa”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen johto- ja tilannekeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen.

Peltikolareita sattui Tampereella myös illalla, mutta Kuokkasen mukaan tien liukkaus ei ole näyttänyt vaikuttaneen pelastuslaitoksen tehtäviin.

Pirkanmaalle on luvattu tiistaille pikkupakkasta. Viikolla voi tulla lunta, mutta lauhat päivät saattavat sulattaa sen pois etenkin kaupungissa.

Perjantaista eteenpäin lämpötilan ennustetaan pysyvän selkeämmin pakkasen puolella.

Päivitys 22.11.2021 kello 20.22: Lisätty meteorologin kommentit ja uusimmat tiedot pelastuslaitokselta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut