Avi määräsi kokoontumisrajoituksia sisätiloihin Pirkanmaalle - Pirkanmaa - Aamulehti

Avi määräsi kokoontumisrajoituksia sisätiloihin Pirkanmaalle – koronapassi on vaihtoehto rajoituksille

Kokoontumisrajoitus alkaa 24. marraskuuta ja jatkuu 19. joulukuuta asti.

Avi asetti Pirkanmaalle tiettyjä yli 100 hengen yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia. Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi ottaa käyttöön koronapassin. Kuva on Gasellien keikalta Tullikamarin Pakkahuoneelta lokakuun lopulta.

22.11. 15:11 | Päivitetty 22.11. 15:33

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle ja Punkalaitumelle on määrätty kokoontumisrajoituksia sisätiloihin 24. marraskuuta alkaen, tiedottaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) maanantaina.

Lue lisää: Koronapassi tuli myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Aluehallintovirasto kieltää maanantaina tekemällään päätöksellä kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joihin kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

”Rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen. Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin”, avi toteaa tiedotteessaan.

Lue lisää: Koronapassia tarvitseva voi yllättyä – Testitulos saattaa näkyä Omakannassa vasta päivien päästä: ”Tämä on ensisijaisesti rokote­kieltäytyjien ongelma”

Lue lisää: Avin yli­tarkastaja: Työn­antaja ei voi edellyttää työn­tekijöiltä korona­passia pikku­jouluissa

Määräys on voimassa 19. joulukuuta asti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi pandemian leviämisvaiheeseen kaksi viikkoa sitten.

Avin mukaan koronaviruksen ilmaantuvuus on Pirkanmaalla edelleen noususuuntainen. Avi sanoo tiedotteessaan, että tartuntamäärien perusteella suositukset ja esimerkiksi ravintolarajoitukset eivät ole riittäviä ja siksi kokoontumisrajoitukset on otettava käyttöön. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on puoltanut rajoituksia lausunnossaan, avi toteaa.

Lue lisää: Monet koronapassittomat juhlijat jäivät ravintolan ulkopuolelle Tampereella – kysyimme, mitä mieltä ravintolakävijät ovat passista

Lue lisää: Kaikki koronaviruksesta: Suomessa yhdeksän uutta korona­kuolemaa – sairaala­hoidossa nyt enemmän potilaita kuin kertaakaan epidemian aikana

Lue lisää: Pirkanmaalla on todettu viikonlopun aikana 303 uutta koronavirustartuntaa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut