Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myy Itäparkin alueet Tampereen kaupungille - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myy parkkialueitaan – myyntihinta kutistui 9,9 miljoonaan: ”Ei ole mahdollisuutta myydä enempää”

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myy niin kutsutun Itäparkin tontin Tampereen kaupungille. Sairaanhoitopiirin valtuusto vahvisti muutokset talousarvioon tiistaina.

Tays kuvattuna lännen suunnasta. Myytävät Itäparkin alueet sijaitsevat sairaalakompleksin itäpuolella Arvo Ylpön kadun ja Teiskontien risteyksessä.

23.11. 6:00 | Päivitetty 23.11. 15:24

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp) hallitus päätti maanantaina myydä niin sanotun Itäparkin tontin Tampereen kaupungille. Tonttiin sisältyy kaksi määräalaa.

Pshp:n valtuusto käsitteli asiaa tiistaina muutoksina vuoden 2021 talousarvioon. Hallituksen ehdotuksia valtuustolle oli kaksi: se, että talousarvion maanmyyntivoittoihin lisätään 10,​7 miljoonaa euroa Itäparkin alueen myynnistä Tampereen kaupungille ja Coxan ja Sydänkeskuksen tonttien myynneistä yhtiöille itselleen, ja se, että talousarvion rahoitustuottoihin lisätään 9 miljoonaa euroa tytäryhtiöiltä saatavaa ylimääräistä osinkoa. Tytäryhtiöitä ovat Fimlab, Coxa ja Sydänsairaala.

Etukäteen sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen ei odottanut valtuuston esittävän suuria muutoksia ehdotukseen. ”Meillä ei ole mahdollisuutta myydä enempää maata, vaikka valtuusto kuinka haluaisi. Soten toimeenpanolain mukaan sitä ei voi myydä sairaalan alta.”

Lue lisää: Sairaanhoitopiirin piti myydä 55 miljoonalla maata, suunnitelma kutistui 15 miljoonaan – Aikoo nyt myydä kaksi parkkialuetta

Valtuusto päätyi kuitenkin äänestämään kokouksessaan Itäparkin parkkialueiden myynnistä Tampereen kaupungille. Myytävien tonttien poistamista esitettiin, mutta esitys kaatui äänin 51–11.

9,9 miljoonaa euroa

Pelkän Itäparkin tontin myyntihinta tulee olemaan 9,9 miljoonaa euroa, josta jää 8,4 miljoonaa euroa maanmyyntivoittoa. Kauppakirjaluonnoksessa on ehtona se, että sairaanhoitopiiri voi vuokrata tontin ja käyttää sitä, ennen kuin uusi pysäköintilaitos valmistuu.

Sairaanhoitopiirin hallitus keskusteli aiemmin maidensa myynneistä, kun vuonna 2020 syntynyt 30 miljoonan euron korona-alijäämä piti kattaa. Tällöin se päätti, että myyntien kohteena tulee olla sairaalatoimintojen ulkopuolisia alueita. Maan myyntiä rajoittaa siirtyminen hyvinvointialueille lähivuosina.

Syyskuussa kerrottiin pysäköintialueen tonttien markkinahinnan olevan noin 15 miljoonaa, joten summa on kutistunut noin viisi miljoonaa euroa. Sairaanhoitopiirin johtajan Tarmo Martikaisen mukaan hinnan pieneneminen johtuu myytävän tonttialan pienenemisestä.

Tontin myynti ei vaikuta merkittävästi käynnissä olevaan Taysin massiiviseen uudistamisohjelmaan, jonka valtuusto hyväksyi tiistaina.

Päivitys 23.11.2021 kello 15.22: Juttuun on päivitetty Pshp:n valtuuston päätös talousarvion muutoksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut