Valkeakoskella katkesivat sähköt laajalta alueelta – yli 6 000 taloutta oli ilman sähköä - Pirkanmaa - Aamulehti

Valkeakoskella katkesivat taas sähköt laajalta alueelta – noin 6 400 taloutta oli ilman sähköä, syynä kaksi samanaikaista vikaa

Sähköt saatiin palautettua kaikille noin kello 15.30 mennessä.

20.11. 12:59 | Päivitetty 20.11. 16:44

Aamulehti

Valkeakoskella on ollut alkuiltapäivällä lauantaina sähköt poikki suurelta osalta asiakkaista. Sähköttä oli enimmillään noin 6 400 taloutta. Valkeakosken energian energiajohtaja Kai-Kristian Koskinen kertoo, että tilanne oli ohi noin kello 15.30.

Valkeakosken energia tiedotti kello 13 jälkeen Facebook-sivullaan, että käynnissä on laaja sähkökatkos ja vikaa selvitetään. Kello 13.20 sähköttömiä asiakkaita oli vielä reilut 500.

Kaksi erillistä vikaa

Valkeakosken energian energiajohtaja Kai-Kristian Koskinen kertoi, että sähkökatkojen syynä oli kaksi erillistä vikaa. Valkeakosken Rantoolla oli eristinvika ja Sääksmäellä oli oksa pudonnut erottimen päälle.

”Kaksi erillistä vikaa. Tästä puuskittaisesta tuulesta johtuvat välillisesti molemmat”, Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan vian laajuus johtui siitä, että yksi sähköasema on ollut jo pidempään remontissa. Sähköasema saadaan Koskisen mukaan kuntoon ensi viikolla.

”Pahoittelemme häiriötä.”

Vika ei Koskisen mukaan liittynyt parin viikon takaisiin ongelmiin. Valkeakoskella oli tuolloin pahimmillaan lähes 11 000 asiakasta ilman sähköjä Pispantallin sähköasemalla lauenneen 110 kilovoltin katkaisijan takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut