Kaivuri katkaisi maakaasuputken Valkeakoskella - Pirkanmaa - Aamulehti

Kaivuri katkaisi maakaasuputken Valkeakoskella – tilanne nyt ohi ilman henkilövahinkoja

Vuotokohdan lähellä on asutusta, mutta koska tuulensuunta oli otollinen kohti Paperituotetta, asukkaille ei ollut vaaraa.

Kaivinkone katkaisi maakaasuputken kaukolämpötyömaalla Valkeakosken Radanvarsitiellä perjantaina.

19.11. 13:42 | Päivitetty 19.11. 15:49

Pelastuslaitos sai kello 13.09 hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuuteen Radanvarsitielle Valkeakoskelle. Pelastuslaitokselta kerrottiin, että Radanvarsitiellä on mennyt poikki maakaasuputki. Välittömän vaaran alue on Lempääläntien ja Radanvarsitien risteyskohdasta koilliseen, noin 300 metriä kohti Paperituotteen aluetta.

Kello 14.05 perjantaina pelastuslaitokselta kerrottiin, että tilanne on hallinnassa. Kaasuventtiili oli saatu suljettua, putki oli vuotamassa tyhjäksi ja kaasuvuoto oli lakkaamassa.

Vuotokohdan lähellä on asutusta, mutta koska tuulensuunta oli otollinen kohti Paperituotetta, asukkaille ei ollut vaaraa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ville Vahala kertoi tapahtumapaikalla, että kaivinkone oli katkaissut arviolta 75 millimetrin levyisen maakaasuputken, joka alkoi vuotaa kaasua.

Kaivuri oli kaivuutöiden yhteydessä katkaissut noin 100 millimetrin maakaasuputken.

”Eristimme alueen, varoitimme lähirakennusten työntekijöitä ja aloimme etsiä keinoa venttiilin sulkemiseen. Löytyi henkilöitä, jotka tiesivät, mistä kaasu suljetaan”, Vahala kertaa.

Pelastuslaitos eristi alueen, ja jo vuodon ilmettyä pelastuslaitokselta kerrottiin, että ”isompaa hätää ei ole, sillä kaasu tuntuu haihtuvan hyvin ilmaan ja tuuli on pientä”.

Hänen mukaansa maakaasussa on syttymisvaara, ja kaasu on haitallista terveydelle. ”Tämä vaara-alue ei ulottunut kovin pitkälle.”

Hälytykseen lähti kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Alueella kulkee Gasumin ja Valkeakosken energian kaasuputket. Valkeakosken Energialta kerrotaan, että nyt kun vuoto on loppunut, korjaustyöt alkavat pikaisesti.

Päivitys 19.11.2021 kello 15.49:Poistettu maininta Ulvajanniemen kaukolämpötyöstä. Putken katkaissut kaivuri ei työskennellyt kaukolämpötyömaalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut