Kouluikäisten koronatartuntojen määrä kasvanut Ylöjärvellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Kouluikäisten koronatartuntojen määrä on kasvanut Ylöjärvellä, tautia myös päiväkoti-ikäisillä – Kauraslammen koulun oppilailla useita tartuntoja ja altistumisia päivittäin

Myös Ylöjärven päiväkoti-ikäisillä on todettu tällä ja edellisellä viikolla yksittäisiä koronatartuntoja. Yhteensä tartuntoja on alle kymmenen, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Lahtinen.

Koronatartuntojen määrä varhaiskasvatus- ja kouluikäisillä on kasvanut viime viikkoina Ylöjärvellä. Tartuntoja on ilmennyt muun muassa yhtenäiskoulussa. Kuva vuodelta 2017.

19.11. 14:06 | Päivitetty 19.11. 16:06

Aamulehti

Koronatartuntojen määrä varhaiskasvatus- ja kouluikäisillä on kasvanut viime viikkoina Ylöjärvellä.

Ylöjärven Kauraslammen koulun rehtorin Satu Lahtisen mukaan koronatapauksia on ollut nyt eniten koko korona-aikana. Hänen mukaansa uusia tartuntoja ja altistumisia koulun oppilailla tulee tietoon useita päivässä. ”Päivittäin on laitettu useitakin viestejä huoltajille menemään.”

Lahtisen mukaan viesteillä ei aseteta oppilaita karanteeniin, vaan tiedotetaan koronatilanteesta. Osa viesteistä menee luokille, osa luokka-asteille ja osa erilliselle kokonaiselle toimipisteelle.

Ylöjärven kaupungin perjantaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että Pirkanmaalla koronatartuntojen jäljittäminen ja karanteenin asettaminen kohdistuu pitkäkestoisimpiin ja intensiivisimpiin altistumisiin, esimerkiksi samassa taloudessa asuviin. Myös rokotussuojalla on merkitystä karanteenin tarvetta arvioitaessa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei siis enää määrätä karanteeniin samalla tavalla kuin aiemmin.

Lue lisää: Ylöjärven heikentynyt koronatilanne huolestuttaa koululaisten huoltajia – Useita altistumisia erityisesti kahdessa koulussa

Ylöjärven heikentynyt koronatilanne on herättänyt huolta koulujen oppilaiden huoltajien keskuudessa. Keskustelua on herättänyt osasta kouluja tulevien altistumisviestien määrä. Perjantaihin mennessä Ylöjärvellä on terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan todettu yhteensä 745 tartuntaa.

Lahtisen mukaan Kauraslammen koululle huoltajien yhteydenottoja on tullut tilanteeseen nähden melko vähän. Hänen mukaansa koulun arki pyörii tilanteesta huolimatta. ”Voisi ajatella, että tiedotus on riittävä. Ihan muutama yksittäinen kysely on tullut.”

Myös päiväkoti-ikäisillä

Myös Ylöjärven päiväkoti-ikäisillä on ollut yksittäisiä tartuntoja, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Kirsi Lahtinen. Lahtisen mukaan lapsilla on todettu alle kymmenen tartuntaa.

”Perheen sisäiset tartunnat koulun puolella ovat näkyneet joissakin samoissa perheissä varhaiskasvatusikäisillä lapsilla. Tartuntoja on ollut tällä viikolla ja edellisviikon lopulla”, Lahtinen kertoo.

Päiväkotien koronatartunnat ovat Lahtisen mukaan lähellä kouluja, joissa on ollut paljon tartuntoja. Varhaiskasvatuksen tietoon on tullut perheestä tulleita tartuntoja. Päiväkotien sisältä ei Lahtisen mukaan ole tullut tietoja tartunnoista.

Huoltajille lähti perjantaina Päikky-viesti, jotta perheet osaisivat seurata koronatilannetta.

”Halusimme lisätä tietoisuutta siitä, että lapsellakin voi olla korona. Koronan alkuvaiheessa on puhuttu, että tauti ei tartu pieniin lapsiin”, Lahtinen sanoo.

Lahtinen kertoo, että Ylöjärven varhaiskasvatuksen työntekijät ovat käyttäneet maskeja. Perheiden kanssa on sovittu, että myös he käyttävät maskeja päiväkotien tiloissa.

Kouluissa edelleen maskisuositus

Ylöjärven kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että Pirkanmaalla on edelleen voimassa maskisuositus varhaiskasvatuksen ja koulujen sisätiloissa. Suositus koskee kouluissa työntekijöitä ja 6. ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaita. Varhaiskasvatuksessa suositus koskee työntekijöitä sekä huoltajia heidän ollessaan päiväkodin eteistiloissa.

Koulujen rehtorit tiedottavat kyseistä luokka-astetta mahdollisista altistumisista. Päiväkodissa johtaja tiedottaa kyseistä ryhmää, tarvittaessa koko yksikköä. Varhaiskasvatuksen toiminta ja koulunkäynti jatkuvat normaalisti.

Mikäli lapsella tai nuorella ilmenee koronaan viittaavia oireita, hänen tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin, jos oireinen on ollut lähikontaktissa todetun koronatartunnan saaneen kanssa.

Päivitetty 19.11.2021 kello 16.05: Lisätty varhaiskasvatuksen johtajan Kirsi Lahtisen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut