Lempäälän kunnanhallitus puolsi maanalaista uimahallihanketta - Pirkanmaa - Aamulehti

Jo pitkään valmistelussa ollut Lempäälän uimahalli nytkähti eteenpäin: kunnanhallitus puolsi maanalaista hanketta

Uimahalli on aina noussut Lempäälän kuntalaiskyselyjen kärkiasiaksi, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Havainnekuva Lempäälän uimahallin allastilasta. Lempäälän kunta ja Ideapark ovat suunnitelleet uimahallia Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon.

18.11. 7:31

Aamulehti

Lempäälän kunnanhallitus puolsi yksimielisesti Lempäälän uimahallihankkeen käynnistämistä maanantaina. Lempäälän kunta ja Kiinteistö oy Ideapark ovat yhteistyössä valmistelleet uimahallia jo vuodesta 2018 lähtien.

Kunnanvaltuusto päättää uimahallihankkeen käynnistämisestä 24. marraskuuta.

”Tämä on todella tärkeä asia. Uimahalli nousee aina kuntalaiskyselyissä esiin. Uimahalli on kärjessä joka kerran”, Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö sanoo.

Jos kunnanvaltuusto hyväksyy uimahallin investointipäätöksen, kunta alkaa Rämön mukaan edistää hallin suunnitelmia ja piirustuksia välittömästi.

Uimahalli on tulossa kauppakeskus Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon.

Lue lisää: Ideaparkin maanalaisen uimahallin rakentamisen aloittamisesta tehdään lopultakin päätös – hallia valmisteltu vuosia

Avustus hallille

Uimahallille haetaan myös investointiavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Päätös avustuksesta saadaan keväällä 2022.

”Tavoite on, että vuosien 2023–2024 vaihteessa hallissa ollaan jo uimassa”, Rämö kertoo.

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti tammikuussa 2020, että hanketta varten perustetaan Kiinteistö oy Lempäälän Uimahalli. Yhtiö on Lempäälä kuntakonsernin tytäryhtiö. Kunta kilpailutti uimahallin operaattorin. Hallin toiminta pyörittää Kuohun uimavalvonta oy.

Lue lisää: Ideaparkin maanalaiselle uimahalli-kylpylälle valittiin vetäjä – sama yhtiö pyörittää myös toista hallia Pirkanmaalla

Lempäälän kunta on lupautunut sijoittamaan uimahalliin pääomia neljä miljoonaa euroa, ja sen omistusosuus yhtiöstä on 55 prosenttia. Uimahalli-investointia rahoitetaan pääomasijoitusten lisäksi 13,8 miljoonan euron investointilainalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut