Pienten lasten määrä on laskenut Tampereen seudulla, mutta luvassa voi nyt olla käänne – Katso, paljonko eri kunnat käyttävät rahaa varhaiskasvatukseen

Seutuvertailussa suhteellisesti eniten euroja lasten varhaiskasvatukseen käyttivät Orivesi ja Pirkkala. Seuraavan vuosikymmenen aikana kuntien ratkaistavana on muun muassa se, miten päiväkoteihin saadaan työntekijöitä pätevyysvaatimusten kiristyessä. ”Se on todella iso muutos”, sanoo Pirkkalan suunnittelupäällikkö Tommi Ruokonen.

Varhaiskasvatuksen opettaja Elina Laitinen työskentelee pirkkalalaisessa Pakkalanlyhdyn päiväkodissa. Hän työskenteli ensin viitisen vuotta kandidaatin pätevyydellä, kunnes alkoi työn ohessa kouluttautua maisteriksi. ”Tein työn ohessa ensimmäisen vuoden ja toisen vuoden olin opintovapaalla”, Laitinen sanoo. Oma-aloitteisen täydennyskoulutuksen lisäksi Tampereen seudulla valmistellaan sosionomin monimuoto-opetusta tulevaan lakimuutokseen vastaamiseksi.

25.11.2021 6:00

Aamulehti

Pienten lasten määrän väheneminen Tampereen seudulla on mahdollisesti tasaantumassa. Määrä voi jopa kääntyä nousuun. Asia selviää Tampereen kaupunkiseudun seutuvertailusta vuosilta 2020–2021. Varhaiskasvatusikäisten 1–5-vuotiaiden lasten määrä laski kuitenkin vielä vuonna 2020 koko seudulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut